131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI SEÇİMLERİNE YENİ ADAY

18 Temmuz 2017, Salı 06:22

     


Önümüzdeki dönem Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanlığı için aday olduğunu açıklayan Berk Oto Sanayi’nin sahibi Serdar Berk ile başkan adaylığı sürecini konuştuk.

Sizi tanıyabilir miyiz?

1971 Tokat doğumluyum. 1994 yılından beri vergi mükellefiyim. İki dönemdir de Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda yönetim kurulunda görev yapıyorum.

Ne zaman, ne için aday oldunuz?

6 ay önceden Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanlığına adaylığımı açıkladım. Çünkü mevcut başkanın Aliağa esnafıyla diyaloğunun zayıflığını gördüm. Ben burada esnaflık yaptığım için arkadaşlarla iç içeyim ve tüm esnafın sorunlarını biliyorum. Zaman zaman esnaf ziyaretleri gerçekleştirip bir çaylarını içiyor, yaşadıkları sıkıntıları dinliyorum. Beni burada herkes tanır ancak sanayi içerisindeki esnaftan halen oda başkanını hiç görmemiş, tanımamış insanlar var. Konuşunca oldukça ilgili gibi görünen oda başkanı iş icraata gelince zayıf kalabiliyor.

Mevcut yönetim ile ilgili ne gibi sorunlar olduğunu düşünüyorsunuz?

Biz Hüseyin Ekren kadar akıcı konuşamayabiliriz ama esnafın içinden, onların sorunlarını bilen biri olarak icraatımıza güveniyoruz. Kendisi bize her ne kadar %10 seçilme ihtimali verse de ben %80 bir başarı ile seçileceğime inanıyorum. Kimse dışarıdan esnafın sorunlarını dinlemeden onların temsilciliğini yapamaz. Aliağa esnafı birlik ve beraberlik içerisinde iyi bir hizmet almak istiyor. Var olan yönetimden memnun değiliz. Esnafın sıkıntılarından bihaber oda başkanlığını doğru bulmuyorum. Bir ekibim yok henüz, çalışmalarımız sonucunda oluşturacağımız ekibimizi de iki aya yakın bir zamanda açıklayacağız.

Sorunlara örnek vermek gerekirse; mesela sanayide 3 adada su problemimiz vardı. Esnaf Odası Başkanını defalarca aramamıza rağmen çözümünde yardımcı olmadı. Ben buranın kooperatif başkanı ile yaptığım görüşmeler sonrası suyunu bağlatabildim. Bir başka örnek de vergi mükellefi olmayan kimilerinin Aliağa da iş yapıyor olması. Buradaki esnafın temel sıkıntılarından biri de bu. Bunun denetimi gerekiyor ve Aliağa esnafının bu anlamda korunup, vergi vermeyenin haksız kazancının engellenmesi gerekir.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın bünyesindeki esnaflara yönelik kredi almaktan tutun da, oda bünyesinde açılacak kurslara, ihtiyacı olan esnaf çocuklarına sağlanacak burslara kadar çeşitli çalışmalarının olması gerekiyor. Şu an böyle bir çalışmaları yok. Zaten bizler de yönetim kurulu üyeleri olarak, başkan tarafından ciddiye alınmıyoruz. Bizler bu önerileri yapıyoruz sorularımızı soruyoruz ama çözüme yönelik bir cevap alamıyoruz.

Adaylık süreci ile ilgili çalışmalarınız neler?

Adaylığımı açıkladığım günden bugüne neredeyse tüm Aliağa sanayi esnafını ziyaret ederek hem neden aday olmak istediğimi açıkladım, hem de onların taleplerini dinledim. Tabii bu bir başlangıç önümüzdeki günlerde tüm esnafı ziyaret edip, çay içip sohbet edeceğiz. Herkes benim nerden geldiğimi iyi bildiği için kurduğumuz bağ daha kuvvetli olacaktır.

Seçildiğiniz de Aliağa esnafına yönelik projeleriniz nedir?

İlk önce esnaf binamızı yapacağız. Gerekirse ben oranın aylığını bile almayarak esnaf binasını tamamlanması için uğraşacağım.

Dükkânı olmayan, aldığı kredileri ödeyemediği için dükkânlarını satmak zorunda kalan esnafa dükkan yapmayı düşünüyorum. Bunun için bir arsa almayı ve esnaf odasına kayıtlı esnafa bu hizmeti sağlamayı düşünüyorum.

Aliağa esnafının her probleminde arayıp şikâyetini iletebildiği ve başkan olursam benim de her sorunla bizzat ilgileneceğim, bir esnaf şikâyet hattı kuracağım. Sorunlarına anında çözüm üretebilmek için bu önemli bir adım olacaktır diye düşünüyorum.

Umarım bu çalışmada alnımızın akıyla yer alır ve yeni dönemde odamızda esnafın gerçekten temsil edildiği bir yönetim anlayışı oluşturabiliriz. Bunun içinde tüm arkadaşlarımın desteğini bekliyorum.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler