131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

CEZAEVİNDEKİ ÇOCUKLAR 19 MAYIS’I KUTLADI

19 Mayıs 2017, Cuma 06:50

     


Şakran’da bulunan Çocuk ve Gençlik Kampı Ceza İnfaz Kurumu’nda, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında bir kutlama programı düzenlendi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Mehmet Öztürk, Aliağa Başsavcısı Adem Aydemir, Cumhuriyet Savcısı Güneş Okur, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İzmir Barolar Birliği ile İnsan Hakları İzleme Kurulu temsilcilerinin yanı sıra İzmir Açık Ceza İnfaz Kurum Müdürü ve İzmir 1, 2, 3, 4 No’lu T tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurum Müdürleriyle İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü’nün de katıldığı etkinlik öncesi, kurum müdürü Vural Temur ziyaretçilere Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumu’nu gezdirerek bilgilendirdi.

Tamamı hükümlü çocuk ve gençler tarafından hazırlanan program, şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen kurum müdürü Vural Temür “Biliyoruz ki, siz gençler Türk Milleti’nin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu alabilecek şekilde nitelikli, bilgili, milli ve manevi değerlere sahip, düşünen, araştıran, üreten insanlar olarak buradan çıkıp özgürlüğünüze kavuşmanız için elimizden gelen çaba ve gayreti gösteriyoruz. Bu çerçevede kurumumuzda eğitim odaklı bir yönetim anlayışı benimsenmekte, çocuklarımız sabahtan akşama kadar bir okula gider gibi yarım kalan eğitimlerine devam etmekte; mesleki, sosyal ve kültürel kurslar ile spor etkinlikleriyle zamanlarını geçirerek kişisel gelişimlerini artırmaktadır. Bugün burada yapacakları etkinlik de gençlerimizin çaba ve gayretlerinin bir göstergesidir.” diyerek etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Kurumdaki çocukların da üzerlerinde ay yıldızlı tişört ve ellerinde Türk Bayrakları ile izlediği etkinlikte; tutuklu çocuklar adına günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından etkinlik jimnastik ve akrobasi gösterisi, rap müzik ve darbuka şov, Türk Halk Oyunları gösterisi, çocukların hazırladığı mini konser ile devam etti. Yaklaşık 3 saat süren etkinliğin ardından izleyenler memnuniyetlerini dile getirerek kurum müdürü Temür’e tebrik ve teşekkürlerini ilettiler. (BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler