131019098
19 Mart 2024, Salı

DİKİLİ’NİN MELEKLERİNDEN ÖRNEK HİZMET

19 Eylül 2017, Salı 06:10

     


Dikili Belediyesi, ilçesine sunduğu rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra örnek bir çalışmaya daha imza attı. Dikili Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü Belediye ekipleri Katıralan Mahallesi'nde harabe bir evde, tek başına yaşam mücadelesi veren 87 yaşındaki Gülsüm teyzeye şefkat elini uzatarak, yaşlı kadının evini baştan aşağı yeniledi. Dikili Belediyesi, kent genelinde gerçekleştirdiği hizmetlerle gönülleri fethetmeye devam ediyor. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un talimatı ile Katıralan Mahallesi’nde kötü koşullarda yaşamını sürdüren 87 yaşındaki Gülsüm Aydın’ın evi Dikili Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tadilata alınarak, 1 ay gibi kısa bir sürede baştan aşağıya yenilendi.

Gülsüm Teyzeye Şefkat Eli

Dikili Belediyesi, kentinin yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu hedef doğrultusunda ekipler, hem rutin belediyecilik hizmetlerini ve yatırımlarını gerçekleştiriliyor hem de ilçedeki muhtarlıklar ile eğitim, sağlık, ibadethane, emniyet ve jandarma kurumların kırtasiye ve temizlik ihtiyaçlarını karşılayıp, hizmet binalarında fiziki kalitesini de arttırıyor. İhtiyaç sahibi hemşerilerine de şefkat elini uzatan Dikili Belediyesi ekipleri, son olarak Katıralan Mahallesi sakinlerinden 87 yaşındaki Gülsüm Aydın’ın sağlıksız ve yıkılmaya yüz tutan evini, tadilata alarak evin yıkılmaya yüz tutan duvarlarını ve çatısını baştan aşağı yeniledi. Çatıyı demirden saç panelle sağlamlaştıran ekipler, iç kapıları, pencereleri, dış kapıyı güvenliği ve kalitesi en üst seviyede modellerle yeniledi. Banyo ve mutfağı da modernize eden ekipler, son olarak binanın iç ve dış boya işlerini de gerçekleştirip 1 ay gibi kısa bir sürede evi baştan aşağıya yenilenerek, Gülsüm teyzeye teslim etti.

“Toplumcu Belediyeyiz”

Toplumcu belediyeciliği, katılımcı demokrasiyi, şeffaflığı, yerinde ve doğru hizmet anlayışını kendilerine ilke edinerek kentine ve hemşerilerine hizmet üretmeye devam ettiklerini belirten Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “Tüm hizmetlerimizde önce insan diyoruz. Ekiplerimiz kent merkezine uzak-yakın ayrımı yapmaksızın tüm mahallelere çıkarma yaparak talepleri yerinde dinleyip, sorunlara çözümü yerinde oluşturuyor. Yine bunun yanında kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği de yaparak, bu kurumların hem binalarında fiziki iyileştirmeler gerçekleştiriyor hem de onlara kırtasiye ve temizlik malzemesi desteğinde bulunuyoruz” dedi.

Vatandaşlardan ve muhtarlardan gelen taleplere öncelik verdiklerine de dikkat çeken Başkan Tosun, “Gülsüm teyzemizde geçtiğimiz yazın başlangıcında belediyemize gelerek evinin durumunu aktarıp, bizde yardım talebinde bulundu. Ardından görevlendirdiğimiz ekiplerimiz gerekli incelemeleri yaparak, Gülsüm teyzeye hemen dayanışma elimizi uzattık. Çökmek üzere olan çatı ve duvarlar ile kapılar ve pencereler tamamen yenilendi. Binanın elektrik, tesisatı, mutfak ve banyosu da elden geçirildi. İç ve dış cephe boyası da tamamlanarak Gülsüm teyzemize yaşamını daha güvenli ve huzurlu bir şekilde sürebileceği yenilenmiş evini teslim ettik. Gülsüm teyzeye yeni evinin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

“Yeni Evime Kavuştuğum İçin Çok Mutluyum”

Yepyeni bir eve kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Gülsün Aydın da Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Çok mutluyum. Zor şartlarda yaşamımı sürdürüyordum. Başkanımıza durumumu anlattım, belediyemiz hemen yardım elini uzatıp, evimi baştan aşağı yeniledi. Sağ olsunlar, var olsunlar" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler