131019098
19 Mart 2024, Salı

BAKIRÇAY'DA 20 BİN DEKAR ARAZİ RİSKTEN KURTULACAK

21 Şubat 2018, Çarşamba 06:54

     


Bakırçay’da son yılların en kapsamlı temizlik çalışmasını başlatan DSİ 2. Bölge Müdürlüğü; 5.600 metrelik kısımdan 350 bin m3 rüsübat çıkardı. Çalışmaları yerinde inceleyen DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker; proje tamamlandığında 20.000 dekar arazinin taşkınlardan korunacağını söyledi.

Özellikle kış aylarında Manisa Somalı çiftçilerin korkulu rüyası haline gelen Bakırçay temizleniyor. Taşkın riskini azaltmak için nehir yatağındaki çalışmalara hız veren DSİ 2. Bölge Müdürlüğü 5.600 metrelik kısımdaki çalışmalarını tamamladı. Bakırçay’dan toplam 350 bin m3 rüsübat çıkarıldı.

Ekim ayında start verilen çalışmaların 1. etabında “Savaştepe Köprüsü ile Soma Arıtma Tesisi” arasında kalan yaklaşık 1600 metrelik kısım temizlendi. Çalışmaların 2. Kısmı ise “Soma Arıtma Tesisi ile Çerkez Hamidiye Köprüsü arasındaki 7 kilometrelik alanda başlatıldı. Şu ana kadar 2. Etap çalışmalarda yaklaşık 4.000 metrelik alan rüsübattan temizlendi.

Bakırçay üzerindeki son yılların en kapsamlı temizlik projesini yerinde inceleyen DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker “Ekim ayında başladığımız çalışmalar şu anda 2 adet Beko Paletli Ekskavatör , 2 adet Dragline Paletli Ekskavatör ve 1 adet de Pletli traktör ile devam ediyor. Amacımız zaman zaman meydana gelen taşkınlarla Somalı çiftçileri büyük zarara uğratan Bakırçay’daki bu riski ortadan kaldırmak. Projemizi tamamladığımızda yaklaşık 20 bin dekar arazide su baskını riskini minimize etmiş olacağız. Hem çiftçimiz tarlalarını gönül rahatlığı ile ekip dikecek; hem de ekonomimiz milyonlarca liralık zarardan riskinden kurtulacak.” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler