131019098
10 Mayıs 2024, Cuma

YÜCEL KARAŞAN: “ACAR, KÖYLÜLERİ KANDIRIYOR”

26 Mayıs 2018, Cumartesi 06:57

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan, Çaltılıdere’ye giderek imar uygulamalarından dolayı yaşanan tartışmalar nedeniyle açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Serkan Acar’ı eleştirdi. Karaşan, Acar’ın Çaltılıderelileri kandırdığını söyledi.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, beraberindeki belediye başkan yardımcıları ve birim amirleri ile birlikte Çaltılıdere Taş Kahve’de mahalle sakinleri ile bir araya gelerek, bölgedeki imar uygulamaları nedeniyle yaşanan tartışmalar üzerine açıklamalarda bulunmuştu. Acar’ın Çaltılıdere halkına yaptığı açıklamalarla ilgili değerlendirmede bulunan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan, “Çaltılıdere’ye giden Başkan Serkan Acar’a bir şeyler söylemek istiyorum. Orada köylülere söylediği şeyler onları kandırmaktan başka bir şey değil. Duyduğum kadarı ile 18 imar uygulamasının yapılmadığını söylemiş. O halde 3 gün önce Fen işleri Müdürü Fahrettin Akış’ın ‘Yapıldı’ sözleri ne demek oluyor. Bu sözler çekilen videolarda var. Çalışan mı yalan söylüyor, Başkan mı bu konudan habersiz bilemedim.” dedi.

“İnsanlar evleri yıkılacak diye korkuyor”

İşlem yapılan bölgenin mera alanı olduğunu belirterek, orada neden belediye araçlarının çalışma yaptığını soran Karaşan, “Kendisi bu işler için bir açıklama yapmıyor. Evler yıkılmayacak diyorlar ama orada iki ev yıkılmış durumda. Yıkılan bu evlerin virane olduğunu söylüyorlar, ama orada yaşayanlar bunu yalanlıyor. İnsanlar evleri yıkılacak diye korkuyor.” ifadelerini kullandı.

“Araziyi köylülerin alması için devreye gireceğim”

Çaltılıdere halkını kışkırttığının söylendiğini, ancak kendisinin olaylar başladıktan sonra Çaltılıdere’ye gittiğini ifade eden Karaşan, “Tabi ki mevcut haklarını onlara anlattım. Biz neden siyaset yapıyoruz, halkın dertlerine çare bulmak, onların haklarını korumak için.” diye konuştu. Karaşan, ‘Bu konularla ilgili Başkanla görüştünüz mü?’ yönündeki sorulara da, “Hayır, aksine o benimle görüşür. Geçenlerde bir ailenin sorununu çekim yaparak kendisine ilettim. Hemen ilgilendi ve gereğini yaptı. Geçen haftalarda satılan yer için köylülere ‘Siz istiyorsanız hemen orayı alan kişiye söyleyeyim size sattırayım’ demiş. Ben şimdi kendisinin yanına gideceğim ve o araziyi köylülerin alması için devreye gireceğim. Oradaki sorunları konuşmak için kendisini arayacağım ve sonucu size aktaracağım.” şeklinde cevap verdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler