131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

AKYILDIZ: “HAKLIYDIK, MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

28 Kasım 2016, Pazartesi 06:57

     


Eğitim-Sen Aliağa Şube Başkanı Mehtap Akyıldız, açığa alınan sendika üyesi öğretmenlerin görevlerine iade edilmeleri ile ilgili değerlendirmede bulundu.

29 Aralık 2015’teki iş bırakma eylemine katıldıkları gerekçesiyle, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamındaki Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) açığa alınan Eğitim-Sen’li öğretmenlerden 6 bin 7'si göreve iade edildi. İade yazıları valiliklere gönderilmeye başlandı. Bakanlık, iade edilenler hakkındaki inceleme ve soruşturmanın devam ettiğini duyurdu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Eğitim-Sen Aliağa Şube Başkanı Mehtap Akyıldız, bu mücadele süresince hiçbir arkadaşlarını yalnız bırakmadıklarını ifade etti.

ALİAĞA’DAN BİR KİŞİ AÇIĞA ALINMIŞTI

Aliağa’da açığa alınan bir kişinin görevine geri döndüğünü söyleyen Akyıldız, “Aliağa’da bir arkadaşımız açığa alınmıştı. Milli Eğitim Kurumlarında hemşire olarak görev yapan bir arkadaşımızdı. Çaltılıdere Özel Eğitim Merkezi’ndeki görevine geri döndü. İzmir’de toplam 21 arkadaşımız açığa alınmıştı. Bunlardan 19’u görevine geri döndü, ikisi geri dönemedi. Onların soruşturmaları da devam ediyor. Bu geri dönüşlerin devamının olacağını umuyoruz. Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” dedi.

“ARKADAŞLARIMIZI YALNIZ BIRAKMADIK”

Arkadaşlarının ‘barış’ istemenin bedelini bu şekilde ödediklerini vurgulayan Akyıldız, bunun yanlış bir şey olmadığını ve haklı olduklarını ifade etti. Akyıldız, “Haklıydık, hep haklı olacağız, yanlış bir şey yapmadık. Sadece barış istemenin bedelini bazı arkadaşlarımız ödedi ama biz onları hiç yalnız bırakmadık. Bu süreç içerisinde açığa alınan arkadaşlarımızın ödenmeyen maaşları sendikamız tarafından karşılandı. Yalnız değildik, bu yola çıkarken ‘asla yalnız yürümeyeceksin’ demiştik ve öyle de yaptık. Dostlarımızı, yoldaşlarımızı yalnız bırakmadık. Onun gururu ile bugün biraz daha mutluyuz” diye konuştu.

“BARIŞ İSTEMEK BİR AYDININ GÖREVİDİR”

İhraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen birçok arkadaşlarının olduğunu, bütün arkadaşları görevine dönünce mutluluklarının perçinlenmiş olacağını vurgulayan Mehtap Akyıldız, “Bu süreç içerisinde hala dayanışmaya devam ediyoruz. İhraç edilen arkadaşlarımızın maaşlarının üçte ikisi sendikamız tarafından karşılanıyor. Bu mücadele yolunda kimse kendisini yalnız hissetmedi. Biz haklıydık, haklı olmaya da devam ediyoruz. Barış istemek suç değildir, bir aydının görevidir. Öğretmen de bir aydındır. Bunları yeniden bazılarına hatırlatmak zorunda kaldık.” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler