131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

Kaliteli Şampuan İle Saç Dökülmesine Çözüm

6 Ekim 2018, Cumartesi 17:03

     


Bioblas ile saç dökülmesine çözüm bulabilir ve sağlıklı bir saç florasına sahip olabilirsiniz!

Saçınıza her dokunduğunuzda elinizde 3-4 tel saç teli görüyorsanız, tokanızı saçınızdan çıkardığınızda tokaya dolanmış saç telleri görüyorsanız bu durum ciddi bir saç dökülmesine sahip olduğunuzun mesajını verebilir. Saç dökülmesinin birçok nedeni vardır. Bazıları erkeklerde var olan hormonsal değişiklikler bazıları ise saçlara kimyevi işlemlerin uygulanmasıdır. Her türlü saç dökülmesine laboratuvar ortamlarında geliştirilen formüller ile çare bulunabilir ve saç dökülmeleri önemli oranda önlenebilir.

Saç Dökülmesi Nedenleri

Hamilelik sonrası görülen ani dökülmeler: Doğumdan sonra ki 2 veya 3 ay sonra başlayan postpartumsaç dökülmesi ve diğeri de kemoterapi alan hastalarda gerçekleşen dökülmedir. Hamilelik dönemi boyunca saçların dökülmesi normal kabul görürken bazı gebelerde gebelik döneminde bu durum gerçekleşmez. Ancak doğumdan sonra dökülmesi gereken saçlar aniden toplu halde dökülmeye başlar.

Stres ve depresyon: D vitamin, B12 vitamini, folik asit, çinko, biotin, demir ve mineraller yönünden vücut yetersiz kalmış ise saçların dökülmesi muhtemeldir. Bunun dışında bazı iç hastalıkların da dökülmelere neden olduğu bilinir. Bunlar: Tiroit bezi hastalıkları, hastalığın düzeltilmesi için kullanılan ilaçlar, romatizmal hastalıklar gibi hastalıklardır.

Erkek tipi dökülme: Dihidrotestosteron erkek tipi saç dökülmesinin temel nedenidir. Bu olay erkeklik hormonu ile ilgilidir. Alfa-5 redüktaz enziminin testosteronu DHT’ye dönüştürür. DHT kıl köklerine zarar vermekte ve saç kalitesini azaltmaktadır. Bir müddet sonra kıl köklerinin tamamen zayıflaması söz konusu olup saç derisinde açılmalar meydana gelir. Kaliteli şampuan kullanımı ile her türlü dökülmeye karşı önlem alınabilir.

Seboreik Dermatit: Yoğun olarak görülen kepeklenme seboreikdermatit olup ciltte kaşıntı, kızarıklık gibi belirtileri beraberinde getirir. Özellikle saçlı deride iltihaplanma meydana gelmiş ise alevlenmeler oluşup kaşıntı hissiyatı artacaktır. Bu da saç dökülmesinin hızlanmasına neden olur. BioblasZıncPyriton ve B6 vitamini barındıran özel formülü ile kepeğin saçlı deriden uzaklaşmasını sağlıyor. Üründeki etken maddeler kepek ile aktif bir şekilde savaşarak hem kepeği önlüyor hem de derinin yatışmasında önemli rol oynuyor. İçeriğindeki mentol ise saçlı derinin ferahlaması üzerinde etkinlik gösteriyor.

Evde Saç Bakımı Nasıl Olur?

Bitkilerin çeşitli şekilde ve bitkisel yağların kullanılması ile evde saç bakımı uygulamaları gerçekleştirilebilir.  Zeytinyağı ve Hindistan yağı genel olarak saçlara parlaklık ve canlılık kazandıran aynı zamanda sağlıklı saç gelişimini destekleyen bitkisel yağlardandır. Bu yağlar maske uygulaması yapılarak ılık su ile saçların yıkanmasının ardından saçlara yumuşaklık kazandırır. Ancak bu tür uygulamalar için vaktiniz kısıtlı ise Bioblas’ınsaç bakım yağı önerisiolan hazır karışım halinde ihtiyaç sahiplerine sunulan saç bakım yağları kullanılabilir. Bir Bioblas saç bakım ürünü olan Argan yağı saça ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sağlayarak saçlara kökten uca kadar direnç kazandırır. Faslı kadınların yüzyıllardır saçlarına tarama kolaylığı ve parlaklık kazandırmak için uyguladığı Argan yağı saçı ağırlaştırmaz. Aksine saça yoğun nem kazandırır. Düzenli kullanımda saç tellerinin pürüzsüzlüğü hissedilir.







 
Son Eklenen Haberler