131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

Google Haritaya Firmanızı Ekleyin

11 Mart 2017, Cumartesi 12:37

     


Son dönemde teknolojinin insanları çok büyük bir konfora alıştırması sebebiyle insanlar direkt olarak firmaların haritalar üzerinde belirlenmesini istiyor.

Bir firmanın müşterisi arttırabilmesi için iletişim çok büyük bir önem taşıyor. Birçok kişi gidecekleri ya da alışveriş yapacakları firmanın özelliklerini öğrenmek adına internet sitelerine akın ediyorlar. Bazı durumlarda da yalnızca iletişim bilgilerine ulaşım sağlamak amacıyla arama motorları kullanılıyor. Her ne kadar farklı seçenekler sunan arama motorları hayatımıza girmiş olsa da genelde Google en çok tercih edilen arama motoru oluyor. Birçok kişi gidecekleri yerin ismini arama motoruna yazarak adres bilgilerine ulaşmak istiyor. Ancak son dönemde teknolojinin insanları çok büyük bir konfora alıştırması sebebiyle insanlar direkt olarak firmaların haritalar üzerinde belirlenmesini istiyor. Böylece bir tek tuşla navigasyondan tarif alabiliyorlar. Bunun için firmaların google haritalar kayıt işlemini yaptırması gerekiyor.

Firmalar arama motorlarından arama işlemlerini yaptıklarında kendi isimlerinin ve sitelerinin üst sırada çıktığını görse de bu iletişim için yeterli olmuyor. Direkt olarak harita üzerinde belirlenmiş bir alan olursa kullanıcılar direkt olarak “Yol tarifi al” seçeneğini kullanabiliyorlar. Böylece de telefonlarından ve bilgisayarlarından otomatik olarak uygulamaya bağlanılıyor. Bu uygulamalar içerisinde gidecekleri noktaya en kısa sürede ulaşabilecekleri yollar kişilere gösteriliyor. Bu teknolojinin sağlanması için kişilerin Google arama motoruna kayıt olmaları gerekiyor. Bunun için de bilgi sahibi olmayan kişiler farklı firmaları kullanırlarken mapsgen.com sitesi son dönemin en çok tercih edilen internet sitesi oluyor.

Siteye giriş yaptıktan sonra kişiler isterlerse kendi işyerlerinin harita üzerinde gösterilmesi ve arama motorlarında yapılan aramalar sonrasında konum bilgileri ile kullanıcıların karşısına çıkmasını sağlayabiliyor. Bunun için site içerisinde yer alan google harita firma ekle işleminin gerçekleşmesi gerekiyor. Bu işlem için gerekli sekmeye tıklayan kişilerden firmalar hakkında gerekli bilgiler isteniyor. Bu bilgilerin doğru olması şart konuşulurken Google tarafından da bu bilgiler kontrol ediliyor. Eğer kişiler yanlış ya da eksik bilgiler ile bu başvurularını gerçekleştirirlerse sonrasında bu kayıtları siliniyor. Bazı başvurular ise daha ilk etapta kabul görmüyor. Bunun için kişilerin istenilen tüm bilgileri eksiksiz bir biçimde aktarması gerekiyor.

Bu aktarım sonrasında kişiler yıllık olarak 149 TL bedel ödüyorlar. Bu bedel seneler geçtikçe Google tarafından belirlenen fiyatlar çerçevesinde değişiklik gösterebiliyor. Bunun sonrasında kişiler firmaları Google arama motoruna yazdıklarında karşılarına firmanın konumu harita üzerinde çıkıyor. İsterlerse direkt olarak yol tarifi alırken isterlerse direkt olarak arama işlemini gerçekleştirebiliyorlar. Böylece de kişilerin firmaya ulaşmaları yalnızca birkaç saniyelerini alıyor. Buna ek olarak kişiler firmalarının fotoğraflarını da bu alana ekleyebiliyorlar. Firma ekle işlemi yapılırken bazı fotoğraflar talep edilirken bunlar arayışta olan müşterileri bilgilendirmek amacıyla kullanılıyor. Konumunun dıştan görünüşü de bu alana eklenerek kişilerin bu işyerini gördüklerinde tanıması sağlanıyor. Tüm bu işlemler sayesinde kişiler konumlarını olabilecek en iyi şekilde kullanarak müşteri sayılarını arttırıyorlar. 







 
Son Eklenen Haberler