131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

Lazerle Kıl Dönmesi Tedavisi

14 Mart 2019, Perşembe 16:52

     


Kıl dönmesi gün içerisinde yaptığımız işleri kısıtlayan ve hayat standartlarımızı alt seviyelere çeken bir hastalıktır. Kıl dönmesine sebep olan nedenler arasında kişilerin tercihlerinin de etkili olmasının yanı sıra doğuştan gelen özellikler nedeniyle de kıl dönmesi yaşayabilirsiniz. Fakat bu hastalıktan günümüz tıpı sayesine korkmanıza gerek kalmayacak. Son teknolojik aletler ile dakikalar içerisinde tedavinizi olarak yaşantınıza aynı gün içerisinde aynı şekilde dönebileceksiniz.

Kıl Dönmesi Sadece Erkeklerde Olmuyor

Halk arasında verilen isim olarak “kıllı erkek hastalığı” sadece erkek bireylerde gözükmez. Dolayısı ile kadın bireylerin de bu konuda dikkatli olmaları gerekmekte ve belirtilerini inceleyerek kendilerinde de gözükmesi halinde en kısa sürede uzman doktorlarına başvurmaları gerekmektedir. İzmir kliniğimizde erkek ve kadın hastalarımız için uygun tedavi şartları mevcuttur. Hastalığın genellikle kuyruk sokumu bölgesinde olması nedeniyle hastalar çekinebilir ve tedaviyi geciktirebilirler. Bu durum sizin yararınıza olmayacaktır. Kıl dönmesi içerisindeki iltihaplar bölgeye yayılarak çok daha fazla ciddi hasarlara yol açabilirler. Kıl dönmesi belirtilerini fark ettiğiniz anda uzman doktorunuza başvurmalısınız.

Ameliyatsız Kıl Dönmesi Tedavisi Dönemi

Türkiye sınırları içerisinde tıp alanında gelişmeler yaşanmaya devam etmektedir. Kıl dönmesi tedavisi için bıçak altına yatmanıza gerek kalmayacak. Ameliyatsız tedavi ile hastalar hızlı bir şekilde tedavi olacak ve gün içerisinde tekrar yürüyebilir, oturabilir hale gelecekler. Lazerle kıl dönmesi tedavisi uygulamak sizleri hem maliyet hem de zaman açısından büyük kazanca sürükleyecektir. Ameliyat olan kişiler uzun süre boyunca yataklara bağlı kalıyor ve oturup kalkmalarında sorun yaşıyorlar. Fakat lazer tedavisi için böyle durumlar söz konusu değildir. Sadece lokal anestezi ilgili bölgeye uygulanır. Adayların ayakta tedavisi 10 dakika gibi kısa bir süre içerisinde yapılır ve dinlenmeye alınır. Hasta kendini hazır hissettiği zaman tedavi olduğu yerden dışarı çıkabilir.

Bitkisel Tedavi Yöntemleri İşe Yarıyor Mu?

Tedavisi için alternatif tıp yöntemlerini kullanmak isteyenler olabilir. Yöntemler arasında ısırgan otu lapası, sıcak havlu yöntemi, sütlü ekmek yöntemi, epsom tuzu gibi çeşitler bulunur. Op. Dr. Altan Karan bu yöntemlerin sizlere ciddi şekilde zarar verebileceğini savunmaktadır. Bilinçsiz olarak yapılan tedavi yöntemleri ile ilgili alana daha çok mikrop kaptırabilir ve hastalığınızı bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. O zaman daha çok hastane ile uğraşmak zorunda kalırsınız.

Kıl Dönmesi Tedavi Sonrasında Tekrar Yaşanabilir Mi?

Kıl dönmesi tedavisi olan kişilerin aklında en çok yaygınlaşan soru ise nüks etme durumudur. Genel Cerrahi Uzmanı tarafından çıkarılan kıl dönmelerinin tekrar etme şansı ne yazık ki bulunmaktadır. Bunlara etken olarak yine bölgede hijyenin doğru bir şekilde sağlanamaması, kuyruk sokumu bölgesinin dar veya normalden derin olması gösterilebilir. Hastalar kendi üzerine düşen şeyleri yaptıktan sonra tekrar etmemesi için beklemekten başka çareleri olmayacaktır.

Randevu ve İletişim Numaraları

Tel: 0 (232) 504 00 00







 
Son Eklenen Haberler