131019098
26 Nisan 2024, Cuma

Kurumsal Kimliğin Firmalar İçin Önemi Nedir?

18 Ağustos 2017, Cuma 15:48

     


Adından da anlaşılacağı üzere kurumsal kimlik bir firmanın, şirketin, kurumun, kuruluşun, oluşumun, vakfın ya da topluluğun kimliğidir. Kurumsal kimlik şirketlerin dış dünyaya açılan kapısı niteliğindedir. Çünkü kurumsal kimlik, şirketin duruşunu, prensiplerini, hayallerini, amaçlarını ve fikirlerini temsil eder. Bu açıdan kurumsal kimlikler oluşturulurken tasarıma gereken en büyük önem verilmeli ve hatta alanında uzmanlaşmış profesyonel kişilerden yardım alınmalıdır.


Şirketin e-postalarından ortaya koyulan ürüne kadar bir çok alanda kullanılacak olan bu kurumsal kimliğin değiştirilmesi her ne kadar mümkün olsa da çok sık değiştirilen bir kurumsal kimlik kullanıcısına müşteri gözünde prestij ve saygınlık düşüşü olarak geri dönecektir. İyi tasarlanmış ve müşterileri tarafından benimsenmiş bir kurumsal kimlik şirketlere müşteri gözünde saygınlık, güven ve prestij kazandırır. Bu açıdan kurumsal kimlikler oluşturulurken şirketi en iyi yansıtacak şekilde tasarlanması önemlidir.

Şirketin fikirlerini yansıtan bir logo tasarımı kurumsal kimlik oluşturmanın ilk basamağıdır. Şirketi her yönüyle temsil eden bir logo şirketin müşterileri tarafından tanınmasında ana etkendir. Şirketin müşterilerine iletmek istediği mesajı sade ve anlaşılır bir biçimde ulaştırması adına oluşturulacak olan bir slogan kurumsal kimliği oluşturan etkenlerden birisidir. Şirketin logosunun yanı sıra şirkete ait bir slogan da kurumsal kimliği oluşturan yapı taşlarından biridir. Akılda kalıcı ve sade bir slogan müşterilerin gözünde her zaman daha iyidir. Müşterilerin şirketle ilgili dikkat ettikleri şeylerin başında logunun ardından hiç şüphesiz slogan gelmektedir.


Şirketin müşterileri nezdinde saygınlığını arttırmak amacıyla üretilen kurumsal kimlikler şirketlerin müşterilerine ulaşmalarında da büyük rol oynar. Şirkete ait renklerin ve şirkete ait bir yazı tipinin olması oluşturulacak kurumsal kimliği şirkete ait kılar. Bu açıdan kurumsal kimlikler tasarlanırken özgünlük ön planda olmalıdır.

 

Kurumsal kimliğiniz için çalışacağınız firmanın kalitesi, kurumsal kimlik oluşturma sürecinde oldukça önemlidir. Bu yüzden grafik tasarımı veya web tasarımı gibi konularda Adtorium’u tercih edebilirsiniz.







 
Son Eklenen Haberler