131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

Gastroturizm Yapabileceğiniz Türkiye’de Yer Alan En Güzel Şehirler

28 Ağustos 2021, Cumartesi 14:24

     


 

Gastroturizm son yıllardaki turizm trendlerinde ilk sıralarda yer alıyor. Yemek turizmi olarak da nitelendirilen gastroturizm, yeni lezzetler tadarken aynı zamanda şehrin güzelliklerini keşfedebilmenizi sağlıyor. Bu kapsamda gezip görebileceğiniz birçok farklı nokta bulunuyor.

 

Gaziantep

 

Eski ve köklü bir geçmişe sahip olan Gaziantep, birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Türkiye’nin lezzet başkentleri arasındaki bu bölgenin mutfağında 250’i aşkın yemek çeşidi olduğu söyleniyor. Patlıcan kebabı, beyran, simit kebabı ve et ağırlıklı yemeklerin bulunduğu Gaziantep’te tarihi yerleri de gezip görebilirsiniz.

 

Hatay

 

Akdeniz Bölgesi’nde doğu kıyılarında olan Hatay, ülkenin kültür mozaiği olarak adlandırılır. UNESCO tarafından ‘’Barış Kenti’’ seçilen Hatay, aynı Gaziantep gibi lezzetli bir mutfağa sahiptir. Yöresel lezzetler arasında ise humus, fellah köftesi, ekşi aşı, firik pilavı, tepsi kebabı ve kapalı lahmacun gibi seçenekler bulunur.

 

Konya

 

Türkiye’nin yüz ölçümü açısından en geniş ili olan Konya, Anadolu bölgesinin en eski yerleşim yerlerindendir. Anadolu Selçuklu Devleti’nden sonra uzun yıllar bu devletin başkentliğini üstlenen Konya mutfağı oldukça zengindir. Etli ekmeği ile ünlenen Konya’da tirit kebabı, bamya çorbası, su böreği ve daha birçok farklı lezzeti tadabilirsiniz. Bu bölgeyi ziyaret ettiğiniz zaman tarihin eski yerleşim yerleri arasındaki Çatalhöyük Antik Kenti’ni ve Mevlana Müzesi’ni de ziyaret edebilirsiniz.

 

Trabzon

 

Karadeniz denildiği zaman ilk akla gelen yerler arasındaki Trabzon, temiz havası ve kültürel dokusu ile dikkat çeken bölgelerdendir. Türkiye’nin en iyi tatil rotaları arasındaki Trabzon’a geldiğiniz zaman kuymak, Akçaabat köftesi, hamsili pilav, palamut dolması ve Laz böreği gibi tatları deneyebilirsiniz. Ayrıca bölgede Uzungöl, Sümela Manastırı ve Atatürk Köşkü gibi yerleri de görebilirsiniz.

 

Adana

 

Adana mutfağında birbirinden farklı yemekler, kebaplar ve kahvaltılıklar bulabilirsiniz. Hamur işleri ile ünlü olan Adana aynı zamanda et yemekleriyle de ünlüdür. Yöresel lezzetlerinden dolayı yoğun bir ziyaretçi alan Adana, kebabı ve ciğeriyle öne çıkar. Aynı zamanda şırdan dolması da bölgenin popüler yiyecekleri arasındadır. Adana otelleri sayesinde bölgede rahatça konaklayabilir ve lezzetli mutfağını keşfetmeye başlayabilirsiniz.







 
Son Eklenen Haberler