131019098
26 Nisan 2024, Cuma

CANBAY’DAN ‘ETKİLİ İLETİŞİM VE DİKSİYON’ SEMİNERİ

26 Mayıs 2017, Cuma 06:32

     


TRT İzmir Müdürlüğü, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi, Basın Yayın ve Enformasyon İzmir İl Müdürlüğü işbirliğiyle Ege Üniversitesi’nde “Etkili İletişim ve Diksiyon” konulu seminer düzenlendi. Seminerde TRT İzmir Radyosu Spikeri Murat Can Canbay bir sunum gerçekleştirdi.

Ege Üniversitesi’nde "Etkili İletişim ve Diksiyon" konulu seminer düzenlendi. Seminere, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Mehmet Kahraman Akseki, Basın İlan Kurumu İzmir Şube Müdürü Ömer Faruk Çakır, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri, öğrenciler ve il genelinde görev yapan basın mensupları katıldı. Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Mehmet Kahraman Akseki, İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Öğrencileri, basın mensuplarıyla bir araya getirdiklerini dile getiren Akseki, "Böyle çalışmalar bizim görev alanımız içinde yer alıyor. Önümüzdeki günlerde farklı konularda seminer yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Seminerde TRT İzmir Radyosu Spikeri Murat Can Canbay bir sunum gerçekleştirdi. Öğrencilere ile basın mensuplarına etkili iletişim ve diksiyon hakkında bilgiler veren Murat Can Canbay, “Kendinizi önemseyin. Adınızı söylerken üstüne basa basa söyleyin. Adınız sizin markanızdır. İletişime geçtiğinizde tebessüm edin. Sadece gülümsemek bile size çok kapı açacaktır.” diye konuştu. Günümüzde Türkçe’ye gereken saygının gösterilmediğini vurgulayan Canbay, “Dilimize saygı gösterelim. Dilimiz yaşıyor. Yaşanan gelişmelerden tabii ki kaçamayız ama dilimizi de kısırlaştırmayalım. Günlük hayatta farkında olmadan ya da artık doğru kullanımın ne olduğunu bilmeden yanlış dil kullanımı yapılıyor. Lütfen biraz daha özen gösterelim.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler