131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

LİSELİLER, EGE ÜNİVERSİTESİ’Nİ TANIYOR

27 Nisan 2017, Perşembe 06:05

     


Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen “20.Tanıtım Günleri” devam ediyor. Öğretmenleri ve rehberler eşliğinde üniversite kampüsünü gezen lise öğrencileri üniversite yetkililerinden geleceklerine dair bilgiler alıyor.

Üniversite hayali kuran gençlere fakültelerin, yüksekokulların ve meslek yüksekokullarının tanıtıldığı “20. Tanıtım Günleri” yoğun katılımla devam ediyor. Ege Üniversitesi Büyük Spor Salonu’nda çeşitli etkinlikler düzenleniyor, fakülte ve yüksekokullar kendi stantlarını açarak gelen öğrencilere bilgilendirme yapıyor. Üniversiteye hazırlık sürecinde bilgi almak için Ege Üniversitesi’ne ziyarete gelen öğrenciler, kampüs içerisinde gönüllü görevliler eşliğinde Botanik Bahçesi ve Herbaryum Uygulama ve Araştırma Merkezi, Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi, Merkez Kütüphanesi, Etnografya Müzesi, Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi, fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve araştırma uygulama merkezlerini geziyor.

“MÜZEMİZ GELECEĞE IŞIK TUTUYO”

Ödemiş Fen Lisesi’nden gelen öğrenciler Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret ettiler. Müze ilgili bilgiler veren Volkan Algın, “Tabiat Tarihi Müzeleri, geçmişi günümüze bağlayan ve geleceğe ışık tutan, doğa tarihi ve doğa araştırmalarının yanı sıra, gençlerin ve yetişkinlerin eğitiminde çok önemli bir yeri olan akademik kuruluşlar olarak biliniyor. 1973 yılında ziyarete açılan Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye’deki üniversiteler içinde tek Tabiat Tarihi Müzesi. Merkez, iki kat üzerinde ve yaklaşık 2500 metrekarelik bir alanda yerleşim gösteriyor. Müzenin teşhir galerilerinde, Türkiye’nin birçok yörelerinden jeolojik, paleontolojik ve biyolojik çalışmalar sonucu toplanan fosiller, kayalar, mineraller ve günümüzde yaşayan canlılara ait objeler belirli bir sistematik ve evrimsel düzen içerisinde sergileniyor. Örneklerin bir kısmı bilimsel çalışmalarda kullanılmak üzere müze laboratuvarında karşılaştırma materyali olarak korunuyor” dedi.

“BURADA OLDUĞUMUZ İÇİN ÇOK MEMNUNUZ”

Ödemiş Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Okan Kocabaşlar ise “ Burada olduğumuz için çok memnunuz. Okul olarak daha öncede ziyaret gerçekleştirmiştik. Ödemiş Fen Lisesi olarak bu üçüncü ziyaretimiz. İlerleyen dönemlerde Ege Tanıtım Günleri’ne yeni öğrencilerimizi getirmek istiyoruz. Gezilerimize öğrencilerimizle sevinç içerisinde devam ediyoruz” diye konuştu. Ödemiş Fen Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri, Tabiat Tarihi Müzesi’ni gezdikten sonra Tyrannosaurus rex(dinazor) iskelet formu önünde fotoğraf çektirdiler.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler