131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

EGE’DE “GENÇ BEYİNLER YENİ FİKİRLER” YARIŞACAK

30 Mart 2017, Perşembe 06:38

     


Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi “Hazırlık Çalışmaları Bilgilendirme Toplantısı” Ege Üniversitesi Lokali’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Türkiye Bilişim Derneği İzmir Şube Başkanı Fikret Kavzak, Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Dikenelli, Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alp Kut, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Y. Murat Erten, Celal Bayar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tuğba Özacar Öztürk ve Ege Bölgesindeki diğer üniversitelerin bilgisayar ve yazılım mühendisliği bölümlerinden temsilciler katıldı. Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Oğuz Dikenelli, “Sektörle iyi ilişkilerimiz var. Mezunlarımız dönüş yapıyorlar. Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) aktif olarak bizimle çalışıyor. Sektörle ilişki kurma zorunluluğumuz var. Çocukları sektöre hazır hale getirmeye çalışıyoruz. 70 projeyle yarışmaya katılacağız. Geçen yıl birkaç arkadaşımız ödül kazanmıştı, bu yıl da ödül almak istiyoruz” dedi.

6. KEZ YAPILACAK

Türkiye Bilişim Derneği İzmir Şube Başkanı Fikret Kavzak ise “İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ev sahipliğinde 6. Genç Beyinler Yeni Fikirler yarışmasını gerçekleştireceğiz. Ege Bölgesi’ndeki tüm üniversitelerin bilgisayar ve yazılım mühendisliği bölümünden mezun olacak öğrenciler bitirme projesi, alt sınıf öğrencileri de fikir bazında yarışmaya katılım gösterecek. Bitirme projelerinin değerlendirileceği bir ortam yaratacağız. Aynı zamanda sektörü de temsil ediyoruz. Sektörden arkadaşlar da burada yer aldığı için yetişmiş mühendis istihdamı sağlanacak” diye konuştu. Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı (GBYF) ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi" Ege Bölgesi Üniversitelerinin Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümlerinin katılımı, Türkiye Bilişim Derneği (TBD) İzmir Şubesi’nin koordinasyonu, Bilgisayar Mühendisleri Odası (BMO), Teknoparklar, Teknoloji Transfer Ofisleri, Ege Bölgesi’ndeki kurumlar, STK’lar, şirketlerin katkılarıyla 2012 yılından bu yana gerçekleştiriliyor. Bu yıl altıncısı düzenlenecek etkinlikte Adnan Menderes Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Katip Çelebi Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi yer alıyor.

SANAYİ İLE ORTAK BİTİRME PROJELERİ

Her yıl daha da büyüyen etkinlikte 250 lisans bitirme projesinin firmalara ve katılımcılara sunularak yenilikçi projelerin tanıtılması sağlanacak ve en başarılı projelere çeşitli ödüller verilecek. Ayrıca, firmaların belirledikleri konu ve projeler, istekli öğrencilerle eşleştirilerek, gelecek dönemlerde sanayi ile ortak bitirme projeleri oluşturulması için ortam yaratılacak. Böylece, öğrencilerin sektörü tanımaları sağlanırken, sektörün genç beyinlerin yaklaşımlarından yararlanmaları için uygun ortam oluşturulacak. Farklı düzeylerde bakış açılarıyla özgün yaklaşımlar ve yeniliklerin sektöre kazandırılmasıyla bölgenin bilişim ve elektronik alanında ön plana çıkması sağlanacak. Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi , İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü İnovasyon Merkezi’nde 26 Mayıs 2017 tarihinde 10:00-18:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler