131019098
26 Nisan 2024, Cuma

BAKIRÇAY'IN EKONOMİYE YÖN VERENLERİ ZİRVEDE BULUŞTU

12 Mart 2015, Perşembe 09:34

     


Bakırçay Havzası'nın ekonomiye yön verenleri 1. Bakırçay Ekonomi Zirvesi'nde buluştu. Aliağa'dan Foça'ya Bergama'dan Menemen'e bölge ekonomisi masaya yatırıldı.

Bergama merkezli yayın yapan bölgesel bir gazetenin öncülüğünde gerçekleştirilen zirve, Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri Sinema Salonu'nda yapıldı. İzmir ili sınırlar içinde kalan 6 ilçenin (Aliağa, Bergama, Dikili, Foça, Kınık ve Menemen) sorunlarının tartışıldığı,“Bölgesel sinerji” oluşturulması için sosyo ekonomik ortak talepler ve beklentilerin paylaşıldığı zirveye, konuşmacı olarak katılan Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral ve Bergama Ticaret Odası Başkan vekili Levent Akçay katıldı. Konuşmacılar, bulundukları ilçenin ekonomik kaynaklarını değerlendirerek, iyileştirilmesi ve istihdam yaratılması noktasında neler yapılması gerektiğini anlattılar.

Toplantıya katılanlar arasında CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, 2. Bölge Milletvekili aday adaylarından Hayal Han ve İbrahim Etem Yorulmaz'ın yanı sıra Ticaret Odası üyeleri ve vatandaşlar yer aldı.

MOROĞLU, ''HASSAS KONULARDA SİYASETTEN UZAK BİR TAVIR SERGİLENMELİ''

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, dört yıllık milletvekilliği geçmişinde Ticaret Odası, Sanayi Odası ve sendikaların ortak çerçevede görüş birlikleri oluşturulduğunu göremediğini ancak 1. Bakırçay Ekonomi Zirvesi ile Ticaret Odaları Başkanları, üyeleri, siyasiler ve bir çok katılım sağlayan kurum ve kuruluşun bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ekonomi ve çözüm süreçleri gibi hassas konularda siyasetten uzak, ortak bir tavır sergilenmemesi durumunda ülkenin gerilemesinin engellenemeyeceğini söyledi.

ADNAN SAKA,''ALİAĞA'DA TEKNİK ELEMAN YETİŞTİRMELİYİZ''

Zirvede konuşan ALTO Başkanı Adnan Saka''Aliağa'nın teknolojik olarak gelişimini artırıp hava kirliliğinin önüne geçerek karbon salınımını en aza indirgemeyi hedeflediklerini söyledi. İstihdam konusuna da değinen Saka, Aliağa'da yeterli teknik bilgiye sahip kişilerin az olduğunu belirterek, Aliağalı vatandaşların kendilerini geliştirmeleri noktasında daha duyarlı ve istekli olmaları gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca ekonomik olarak merkezi plânlamaların yerelde istenilen düzeyde verim sağlamadığına dikkat çeken Saka, yerel yönetimlere daha fazla yetki verilmesi gerektiğini söyleyerek yerelde hazırlanan planların, bölgede sorunların çözümünü kolaylaştıracağını savundu.

BAYRAM YILMAZ,'' GİRİŞİMLERE BÜROKRATİK OLARAK ENGEL KOYULMAMALI''

Zirvenin sonunda konuşan Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Bakırçay Ekonomi zirvesinin, bölge sorunlarının çözümü noktasında çok önemli bir girişim olduğunu ifade etti. Yılmaz, bu gibi faaliyetlerin daha sık yapılması gerektiğini söyleyerek, zirvede amaçlananın; bölgenin ekonomik canlanmasını sağlamak ve bunun sonucunda ortaya çıkacak olan katma değerden bölge insanının istihdam kazanılması yönünde faydalı olacağını kaydetti.Yılmaz, kamunun; ticaretin, sanayinin ve hizmetin önündeki engellerleri kaldırması gerektiğini söyleyerek, 'Kamunun ticaret, sanayi ve hizmete faydası olmuyor ise engel de olmayacak,'' dedi. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler