131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

YİNE GÖÇMEN FACİASI: 1 ÖLÜ, 1 KAYIP

1 Mayıs 2015, Cuma 09:38

     


Umuda yolculuk için yola çıkan 8 Suriyeli göçmeni taşıyan Ege Denizi’nde tekne battı. 6 kişi kurtuldu, bir ölü bir kayıp.

Dün İzmir’in Foça İlçesi Yenifoça’dan Yunanistan’ın Midilli adasına gitmek için fiber tekne ile yola çıkan Suriyeli 8 mültecinin teknesi alabora oldu. Mültecilerden 6.sı kurtulurken, birisi ölü bulundu. Birisi hala kayıp.

Edindiğimiz bilgilere göre; kişi başı 2 bin Euro ödeyerek kiraladıkları Gülden adlı bir fiber tekne ile dün akşam saatlerinde Yenifoça’dan Yunanistan’ın Midilli Adasına gitmek için yola çıkan tekne yaklaşık 10 mil açıkta alabora oldu. Bölgede arama kurtarma faaliyetlerini sürdüren Aliağa TCSG 62 Bot komutanlığı ve SAGET 21 ekipleri deniz üzerinde kalmaya çalışan mültecilerden 6.sını sağ olarak kurtardılar. Sabah saatlerinde havadan SG Helikopteri ve denizde ise SAGET 21 ekipleri kayıp olan 2 kişiyi bulmak için aramalarını sürdürdü. Öğle saatlerinde kayıp olan bir kişinin cesedini buldu.

Sahil Güvenlik birimleri, kayıp olan 8. kişiyi ve batan tekneyi aramalarını sürdürüyor.

Sahil Güvenlik birimleri, teknenin battığı bölgenin çok derin olması nedeniyle enkaza uzun araştırmalar sonrası ulaşabildiler.

Güvenlik güçleri; teknenin kime ait olduğu, teknede başka kimsenin bulunup bulunmadığı, kaptanının kim olduğu hakkında araştırmalarını sürdürüyor. (Haber: Hakkı Ülkü)







 
Son Eklenen Haberler