131019098
26 Nisan 2024, Cuma

'DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI' KUTLANACAK

1 Temmuz 2016, Cuma 06:28

     


Ülkenin bir çok noktasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan '1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı' nedeniyle Aliağa'da da tören düzenlenecek.

Aliağa'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 90. yıl dönümü kutlamaları, bugün sabah 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başlayacak. Liman Başkanlığı çelenginin anıta sunulacağı törende saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Kutlamalar, deniz şehitleri anısına denize kıyıdan çelenk bırakma töreniyle devam edecek. Program kapsamında akşam saat 20.30'da Can Restaurant’ta düzenlenecek olan iftar programı ise denizcilik camiasını bir araya getirecek.

LİMAN BAŞKANI'DAN KUTLAMA MESAJI

Ataması geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Aliağa Liman Başkanı Kürşad Ayyıldız, ‘Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’ nedeniyle bir kutlama mesajı‏ yayımladı. 1 Temmuz tarihinin Türk Denizciliğinin, dönüm noktalarından birisi olduğunu kaydettiği mesajında Ayyıldız, "Bu yıl Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 90’ıncı yıl dönümünü kutluyoruz. 1 Temmuz 1926 tarihinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde çıkarılan Kabotaj Kanunu, bir anlamda, Kurtuluş Savaşı’nın denizde kazanılan boyutudur. Bu kanunla, yabancı devletlerin, deniz ticaretindeki hâkimiyeti sona erdirilerek, Türk Denizciliği yeniden ayağa kaldırılmıştır. Tüm denizcilerimizin ve halkımızın, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlu olsun" ifadelerine yer verdi. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler