131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ÖĞRENCİLERİN ULAŞIM ÇİLESİ

1 Ekim 2015, Perşembe 11:40

     


Aliağa’nın Karaköy Mahallesi’nde ikamet eden öğrenciler ilçe merkezindeki okullarına ulaşım konusunda sıkıntı yaşıyor. Servis hizmetinin olmadığı mahallede öğrenciler ve veliler dertli.

Aliağa İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta olan Karaköy’de öğrenciler ulaşım imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle okullarına ulaşmakta sıkıntı yaşıyor. Servis ihalesi yapılmadığı için ilçe merkezindeki eğitim kurumlarına ulaşım konusunda zorluk yaşayan orta öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler, yetkililerin bu soruna bir an önce el atmasını istiyorlar. Geçtiğimiz yıllarda da benzer sıkıntılar yaşayan, servis ihalesi geç sonuçlandığı için eğitim öğretim yılının büyük bölümünü ulaşım sorunu yaşayarak geçiren öğrenciler, aynı sıkıntıyla bu yılki eğitim öğretim yılında da karşılaşmak istemiyorlar.

“OTOSTOP ÇEKEN ÖĞRENCİLER BİLE VAR”

Okul servisinin yanı sıra ücretli ulaşım imkanının da yetersiz olduğunu belirten Karaköy’deki lise öğrencileri; “Her gün sabah okula gidebilmek için büyük uğraşlar veriyoruz. Bu sıkıntıyla hemen hemen her sene karşılaşıyoruz. Köyümüzden ilçe merkezine okul servisi olmadığı için çok zor şartlarda okula gidiyoruz. Aramızda okula gidebilmek için otostop çeken öğrenciler bile var. Her sabah yollarda perişan olmaktan bıktık. İlgili kurumlardan çözüm bekliyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

“BİR AN ÖNCE ÇÖZÜM İSTİYORUZ”

Çocuklarının bu durumundan son derece rahatsız olduklarını ifade eden öğrenci velileri ise durumu yetkililere ilettiklerini ancak kapısını çaldıkları tüm kurumların soruna çözüm üretmek yerine birbirini suçladığını dile getirdiler. Çocuklarını okula göndermek için köy minibüslerinin sayısının da yetersiz olduğunu kaydeden veliler, “Çocuklarımız her gün yollarda perişan oluyor. Yetkililerle görüştük ancak topu birbirine atıyorlar. Geçtiğimiz yıl geç de olsa köyümüze bir okul servisi vermişlerdi. Ancak bu yıl yine aynı sorunu yaşıyoruz. Yetkililer bu sıkıntımıza bir an önce çözüm getirmeli” dediler.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler