131019098
26 Nisan 2024, Cuma

'İZMİR'E KATKI ÖDÜLÜ' BAŞBAKAN'A

1 Aralık 2016, Perşembe 06:34

     


İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu, her yıl verilen İzmir'e Katkı Ödülü'nün 2016 yılında Başbakan Binali Yıldırım'a verileceğini açıkladı. Ödülün verilme gerekçesi açıklanırken Binali Yıldırım'ın Bakırçay havzasına yaptığı katkıların da üzerinde duruldu.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO tarafından her yıl verilen geleneksel İzmir'e Katkı Ödülü'nün 2016 yılında Başbakan Binali Yıldırım'a verileceğini açıkladı. Ödülün verilme gerekçesi açıklanırken Binali Yıldırım'ın Milletvekilliği ve Bakanlığı döneminde Bakırçay havzasına yaptığı katkıların da üzerinde duruldu. Yapılan açıklamada Binali Yıldırım'ın Kuzey Ege Çandarlı Limanı projesinde üstyapı ihale aşamasına getirmesi, İzmir Kuzey Çevre Yolu projesinde Menemen-Aliağa-Çandarlı bölümünü ihale etmesi, Menderes-Aliağa Hafif Raylı Sistem hattının Aliağa'dan Torbalı'ya kadar uzatması, kuzeyde Bergama'ya güneyde Selçuk'a uzatacak olması ve Şakran yat limanlarını yatırım programına alınması Bakırçay Havzasına yaptığı katkılar arasında sayıldı.

İzmir'e katkı ödülünü Başbakan Binali Yıldırım'a verilme gerekçesini açıklayan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Büyük yatırımlar devam ediyor. İzmir - İstanbul Otoyolu, İzmir - Ankara Hızlı Tren, Körfez Geçişi, Çandarlı Limanı gibi altyapı yatırımları. Bunların devam etmesinde en büyük pay sahibi de kuşkusuz İzmir Milletvekili olan Başbakan Binali Yıldırım" dedi. 2016 yılında Türkiye'nin yaşadığı ekonomik zorluklardan, İzmir'in de etkilendiğini belirten Demirtaş, hem Türkiye hem de İzmir açısından geleceğe umutla bakmalarının en önemli nedenlerinin başında büyük projelerin devam etmesi olduğunu söyledi.

YILDIRIM'IN İZMİRE YAPTIĞI KATKILAR

Yapılan açıklamada İzmir'e Katkı Ödülü'nü Başbakan Binali Yıldırma verilme gerekçesi şöyle açıklandı: "İzmir Milletvekilliği ve Ulaştırma Bakanlığı döneminizden itibaren sergilediği 'İzmir'i Türkiye'nin 2. büyük şehri yapma' yönündeki çabalarını Başbakan olarak da arttırarak devam ettirmesi, her gün binlerce aracın geçtiği Konak Tüneli'ni yaptırması,İzmir-İstanbul Otoyolu yapımını İzmir ve İstanbul'dan eş zamanlı yürütmesi, İzmir Körfez Geçiş Projesini gündeme alması, projelendirme ve ÇED sürecini başlatması, Kuzey Ege Çandarlı Limanı projesinde üstyapı ihale aşamasına getirmesi, İzmir Alsancak Limanı'nda yük ve kruvaziyer olarak ayrı ayrı imar planlarının onaylanmasını sağlaması, Yük limanın ihtiyaçlarını karşılayarak verimli çalışmasını sağlaması, İzmir Körfezi ve Alsancak Limanı Rehabilitasyon Projesinin ÇED sürecinin tamamlanması ile birlikte, liman yaklaşım kanalının derinleştirilmesinin önünü açması, İzmir Kuzey Çevre Yolu projesinde Menemen-Aliağa-Çandarlı bölümünü ihale etmesi, İzmir-Ankara hızlı tren hattı projesini hızlandırması, Menderes -Aliağa Hafif Raylı Sistem (EGERAY) hattının Aliağa'dan Torbalı'ya kadar uzatması, kuzeyde Bergama'ya güneyde Selçuk'a uzatacak olması, Urla (Çeşmealtı), Yeni Foça, Bayraklı, Şakran, Çeşme (Şifne), Seferihisar (Ürkmez) yat limanlarını yatırım programına alması, Adnan Menderes Havalimanı'na çağdaş bir dış hatlar terminali kazandırmasının hemen ardından iç hatları terminalini yenilemesi, Çeşme (Alaçatı) Havalimanı projesini gündeme alması ve ihale aşamasına getirmesi, İnciraltı Bölgesinin imar sorununa ilişkin plan çalışmalarına başlanmasının talimatını vermesi, kruvaziyer turizmin ülkemizde ve kentimizde gelişmesine her zaman destek vermesi ve en son kruvaziyer gemilerde Römorkör hizmeti zorunluluğunu kaldırması gibi daha sayamadığımız İzmir'e pek çok katkısı, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı ve hain terör olaylarının yoğunlaştığı bir dönemde sergilediği eşsiz liderlik nedeniyle Yönetim Kurulu'muzun 22 Kasım'da aldığı kararla ödülü Başbakanımıza vereceğiz." (İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler