131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

ENGELLİLER HAKLARINI ÖĞRENDİ

1 Aralık 2017, Cuma 06:57

     


Aliağa Engelliler Rehabilitasyonu Derneği ve Avrupa Genç Hukukcular Derneği (ELSA) engellilerin yasalardaki hakları ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Aliağa Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan bilgilendirme toplantısında, Prof.Dr. Oğuz Sancakdar ile Yardımcı Doçent Lale Burcu Önüt engellilerin yasadaki hakları hakkında bilgi verdi.

Aliağa Engeliler Rehabilitasyon Derneği Temsilcileri ile engelli vatandaşların ve yakınlarının katıldığı toplantıda konuşan Prof.Dr. Oğuz Sancakdar, engelli bireyler için önemli olan kanun ve yönetmelikleri anlattı. Sancakdar, “Ailesi ekonomik yoksulluk içinde bulunan bakıma muhtaç engeli bireylere evlerinde veya kurumda bakım hizmeti verilmektedir. Bu hizmetlerin bir kısmının bedeli Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından ödenmektedir. Bakımı akrabası tarafından karşılanan engeli bireyler için de,bakım yapan kişiye ödeme yapılmaktadır. Bakım hizmeti ve bakım ücretinden faydalanmak için ikamet edilen, yerdeki İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne veya varsa İlçe Müdürlüğü'ne başvurmak gerekmektedir.” Dedi.

Yardımcı Doç. Lale Burcu Önüt ise engelli vatandaşların nasıl devlet memuru olacağını, engelli vatandaşların devlet memurluğundaki yasal hakları ve KPSS sınavında engeliler için yapılan sınavlar hakkında katılanlara bilgi verdi

Konuşmaların sonunda toplantı soru cevap şeklinde devam etti. Toplantı plaket töreni ile sona erdi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler