131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

ÖZEL FİNAL TEMEL LİSESİ EĞİTİME HAZIR

2 Temmuz 2015, Perşembe 10:56

     


Eğitim sektöründe yıllardır başarıyla çok sayıda öğrenciye hizmet veren Final Dergisi Dershanesi, Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nda yapılan değişikliklerin ardından Özel Final Temel Lisesi oldu.

Okul Müdürü Çağlayan Atay, Final Dergisi Dershanesi olarak, Özel Aliağa Final Temel Lisesi adını aldıklarını söyleyerek Milli Eğitim Bakanlığı’nın 15 Haziran 2015 tarihindeki onayı ile dönüşümlerini tamamladıklarını açıkladı. Temel liselerin Anadolu Lisesi statüsünde olduklarının altını çizen Atay, her okuldan öğrencilerin temel liselere kayıt yaptırabileceğini, meslek lisesi öğrencilerinin ise meslek lisesi diploması hakkını kaybetmek koşuluyla temel liselere kabul edilebileceğini belirtti.

ÖĞRETİM ANLAYIŞINDAN EĞİTİM ÖĞRETİM ANLAYIŞINA

Öğrenci kontenjanlarının dershanelere göre çok daha az olduğunu belirten Atay, yaşanan dönüşümlerle beraber öğrenciler ve veliler tarafından en çok merak edilen konularda bilgiler veren Atay sıkça sorulan sorulara yaptığı açıklamayla cevap verdi. Dershaneler ile Temel Liselerin arasındaki temel farklılıklardan söz eden Atay, daha önce dershanede sürdürülen öğretim anlayışından, eğitim-öğretim anlayışına geçiş yapacaklarını ifade ederek, “Dershanede öğrenciyle 2-3 gün (8-15 saat) beraber olurken, okulda haftada 6 gün (35-39 saat) birlikte olacağız. Sadece sınav hazırlığı yaparken, şimdi okul notlarını da diplomayı da vereceğiz. Okullarından dolayı öğrencilerimize etüt için zaman bulamıyorduk. Artık ek çalışmalar bizim elimizde olacak, istediğimiz kadar yapabileceğiz” dedi.

“AMACIMIZ ALİAĞA’DAKİ EĞİTİM KALİTESİNİ YÜKSELTMEK”

Final Temel Liseleri olarak öğrencinin başarısında okul ve aile takibine öne verdiklerini belirten Atay, “Öğrencilerin ders dışı alışkanlıkları ve zamanı konusunda okul-veli işbirliğine önem vereceğiz. Öğrencilerin evrensel etik değerlerini kazanması için çabalayacağız. Okulumuzda rehberlik, kariyer planlama, psikolojik destek hizmetleri verilecek. Oluşturulacak müzik, sinema, fotoğrafçılık gibi öğrenci kulüpleriyle öğrencilerin gelişimine de katkı sağlayacağız. Aliağa Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkıları, velilerimizin desteği, öğrencilerimizin istekli çalışması, öğretmenlerimizin özverisi ile Özel Final Temel Lisesi, Aliağa’da eğitim kalitesini daha da arttıracak ve çocuklarımızın en iyi yüksek öğretim veren okullara gitmesi sağlanacaktır” şeklinde konuştu. (EMEL OTURAK)







 
Son Eklenen Haberler