131019098
26 Nisan 2024, Cuma

KIDEM TAZMİNATI İÇİN İMZA KAMPANYASI

2 Temmuz 2016, Cumartesi 06:16

     


DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası, kıdem tazminatlarının fona devredilmesine yönelik girişimlere karşı stant açarak imza topladı.

Hükümetin kıdem tazminatlarının fona devredilmesine yönelik çalışmalarına karşılık Genel-İş Sendikası tarafından il genelindeki 20 farklı noktada başlatılan imza kampanyasına sendikanın Aliağa Şubesi de Atatürk Kültür Merkezi önünde stant açarak destek verdi. Genel-İş Aliağa Temsilciliği açılan stantta imza toplayıp aynı zamanda konuyla ilgili bilgilendirme çalışmaları yaptı. Genel-İş İşyeri Temsilcisi Doğanşah Aydın imza kampanyası hakkında yaptığı açıklamada, “Bugün burada kıdem tazminatlarımızın fona devrine ilişkin tavrımızı, protestomuzu ortaya koymak için toplandık. İşçinin, emekçinin her geçen gün yaşam koşulları güçleşiyor. Ölümler, üzüntüler gözyaşları hep emekçiye. Sermayedar ise emekçinin sırtından gün geçtikçe daha da fazla kazancını arttırmaya yönelik eylemlerine devam ediyor” dedi.

“SERMAYEDARLARIN BİR PROJESİ”

Kıdem tazminatlarının fona devredilmesinin bir hükümet politikası olduğunu, ancak bu politikanın aslında hükümeti yönlendiren sermayedarların bir projesi olduğunu söyleyen Aydın, “ Biz bu projeye gücümüzün yettiği kadar ‘hayır’ diyeceğiz. Elbette bu konuda farklı yöntemler izlenebilir. Mevcut işçilerin kıdem hakları korunarak işe yeni girecek kişilerden bu sistem uygulanacak denilebilir. Biz bunu da kabul etmiyoruz. Çünkü emek sınıfı sürdürülebilir bir anlayışa dayandırılmalıdır, gelecek kuşakları da kapsayan bir perspektifte olmalıdır. Bu bağlamda mücadelemizi gücümüz yettiği kadar devam ettireceğiz. Özellikle bu konuda bazı konfederasyonların işbirlikçi, hükümetle uzlaşmacı tavrı işçi sınıfının mücadelesine sekte vursa da biz bu işbirlikçi konfederasyonların bu uzlaşıcı tavrını ayaklar altına alıp sonunda zafere ulaşacağız” diye konuştu. 

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler