131019098
26 Nisan 2024, Cuma

SURİYELİLER BU KEZ ALİAĞA'YI ÜS SEÇTİLER

2 Eylül 2015, Çarşamba 11:44

     


ALİAĞA’DA 30 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

 

Suriyeli göçmenler bu kez Aliağa üzerinden Yunanistan’a geçmeyi deniyorlar. Aliağa’da 3 gün içerisinde Yunanistan’a geçmeye çalışan 272 Suriyeli yakalanndı.

 

Aliağa Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bugün saat 11.00 sularında, Çandarlı Körfezi açıklarında, yasa dışı yollardan Yunanistan’a geçmeye çalışan Suriye uyruklu 30 kaçak göçmen yakalandı.

Aliağa Körfezi’nde Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından denizlerde yaşanan düzensiz göç faaliyetlerinin engellenmesi çabaları sürdürüyor. Çandarlı Körfezi açıklarında, yasa dışı yollardan Yunanistan’a geçmeye çalışırken, batmak üzere olan göçmen botu, sahil güvenlik ekipleri tarafından tespit edildi. Ekipler, botları bozulan ve deniz üzerinde kalmaya çalışan göçmenleri kurtarmak üzere harekete geçti. Operasyonda aralarında çocukların da bulunduğu Suriye uyruklu 30 göçmen kurtarıldı.

Gömenleri Yunanistan’a götürmeye çalışan herhangi bir organizatörün yakalanmadığı, soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

İlk olarak, Aliağa Balıkçı Barınağı’na çıkarılan göçmenler, daha sonra Aliağa Liman Başkanlığı’na bahçesine getirildiler. Burada ifadeleri alındıktan sonra İl Göçmen İdaresine gönderileceği öğrenildi. (Şahap Avcı)







 
Son Eklenen Haberler