131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

FETÖ'DE BİR SANIK SERBEST

3 Ekim 2017, Salı 06:26

     


İzmirde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında örgüt elebaşı Fetullah Gülenin bir numaralı sanık olduğu ve 271 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsündeki salonda görülen duruşmaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayda alınan duruşmada, tanık olarak ifadesine başvurulan Albay U.U, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gün Özdere Askeri Kampı Sosyal Tesislerinden sorumlu olduğunu, daha önce İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde bilgi sahibi olarak ifade verdiğini söyledi.

Olayların ardından kamptaki motelin bulunduğu yere gittiğini, tatil için orada olan tutuklu sanık eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslanla karşılaştığını ifade eden U.U, Demirarslanın "Ankara biraz karışmış, terörle ilgili bir sıkıntı var. Acilen Ankaraya gitmem lazım, beni Çiğliye bıraktır." dediğini savundu.

Demirarslanı bir araçla Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığına bağlı Kaklıç Hava Meydanına bıraktırdığını anlatan U.U, o gece darbe girişiminin başarısız olması için bazı eylemlerde bulunduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık eski Hava Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Veyis Savaş'ın emir astsubayı tutuklu sanık İ.Y'nin tahliyesine karar vererek duruşmayı bugüne erteledi.

(AA)







 
Son Eklenen Haberler