131019098
26 Nisan 2024, Cuma

‘ENERJİ AVCISI’OLDULAR

4 Mayıs 2016, Çarşamba 06:30

     


GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkilileri, ‘Enerji Avcıları’ isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında Aliağa Mevlana Anaokulu öğrencilerini enerji tasarrufu hakkında bilgilendirdi.

GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından geliştirilen “Enerji Avcıları” sosyal sorumluluk projesi, hayata geçirildiği Ocak ayından bu yana 2 bine yakın Enerji Avcısı yetiştirdi. Enerji Tasarrufu Haftasından başlayarak enerjinin verimli kullanılması gerektiğini ve bunun nasıl yapılacağını anlatan ‘Enerji Avcıları’ isimli projeyi geliştirildi. Projenin hedef kitlesi 4-6 yaş arası ana sınıfı öğrenciler. Proje kapsamında, enerji tasarrufu çalışmalarına vurgu yaparak, başta evlerde olmak üzere çocukların bulunduğu her ortamda enerjinin çocuklar tarafından verimli kullanılması ve çocukların enerji kullanımı, tüketimi konusunda bilinçlendirilmesi, aynı zamanda enerji tasarrufu konusunda ülke ekonomisine katkıda bulunması hedefleniyor.

İlk proje uygulamasını Ocak ayında Manisa Ahmet Tütüncüoğlu Okulu’ndan başlatan GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkilileri, dün de Aliağa Mevlana Anakolu’ndaydı. Proje kapsamında Mevlana Anaokulu öğrenciler de ‘Enerji Avcısı’ oldu. Öğrencilere elektrik enerjisinin ve enerji tasarrufunun eğlenceli bir dille anlatıldığı etkinliğe Kaymakam Bayram Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. Aliağa İlçe İşletme Yöneticileri Veysel Uslu ve Ayhan Kıyak, GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. Kurumsal İletişim Uzmanı Tanyel Türkmen, Kurumsal İletişim Uzman Yardımcıları Elvan Argün ve Burak Şahin ile Mevlana Anaokulu Müdürü Mehmet Susuz katıldılar.

Kurumsal İletişim Uzmanı Tanyel Türkmen ve Kurumsal İletişim Uzman Yardımcısı Elvan Argün’ün enerjinin nasıl verimli kullanılacağını anlatmasının ardından öğrencilere çeşitli hediyeler verilerek hatıra fotoğrafı çektirildi. Sosyal sorumluluklarının bilincinde olan GDZ Elektrik’in, ‘İnsana yapılan yatırım en büyük yatırımdır’ ilkesi ışığında çocukları enerjinin tasarrufu ve verimli kullanılması konusunda eğitmeyi amaçladığını söyleyen GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. Kurumsal İletişim Uzmanı Tanyel Türkmen, “ Öğretmenlerimizden olumlu eleştiriler aldığımız ve öğrencilerimizin yoğun ilgisini toplayan Enerji Avcıları Sosyal Sorumluluk Projemizi yıl boyunca Milli Eğitim Müdürlüklerinden alınan izinler ile İzmir ve Manisa İl genelinde anasınıfı öğrencilerimizle buluşturduk ve okullar kapanıncaya kadar da buluşturmayı planlıyoruz. Okullarımızdan gelen yoğun talepler bizi daha da heyecanlandırıyor. Bugün Aliağa Mevlana Anaokulu öğrencilerimiz de Enerji Avcıları arasına katıldı. Öğrencilerimizden aldığımız pozitif enerji ile yolumuza devam ediyoruz” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler