131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

TÜPRAŞ’TA TAM GÜN EYLEM

4 Mayıs 2017, Perşembe 07:02

     


Petrol-İş Sendikası ile TÜPRAŞ arasında süren ve 4 bine yakın işçiyi ilgilendiren TİS süreci ile ilgili olarak arabulucu sürecinin sonuna gelinmişken, TÜPRAŞ Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu Petrol-İş Genel Merkezi’nden görüşme talebinde bulundu. Tüpraş Genel müdürü Yelmenoğlu’na taleplerini ileten Petrol-İş Aliağa Şube’nin aldığı karar ile birlikte işçiler dün sabah Tüpraş Aliağa rafinerisi önünde eylemlerine başladılar.

Gündüz vardiyası işçileri içeri girmeyerek kapı önünde beklerken, gece vardiyası da dışarı çıkmadı. Tüm gün eylemlerini sürdüren işçiler 16.00-24.00 vardiyasının başlaması esnasında bir açıklama gerçekleştirdi. Açıklamaya destek vermek amacıyla Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri de işçilerle buluşurken Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, kendilerini ziyarete gelen kurum temsilcilerini selamladı. “Toplu sözleşmede tıkanıklığın önünü açmak için elimizden gelen her türlü eylemi gerçekleştireceğiz. Şu an itibariyle karadan satış tamamen durdu. Sadece Aliağa’da değil, dört bölgede birden mal satışı durdu.” şeklinde açıklama yapan Oktay, işverenin mevcut haklarına saldırıda bulunduğunu söyledi.

Geri dönüş yok!

Bu kavganın sadece Tüpraş işçilerinin kavgası değil, tüm Bakırçay’ın kavgası olduğunu bu yüzden dört bölgenin birlikte hareket edeceğini vurgulayan Ahmet Oktay “İşveren ne zaman taleplerimizi kabul eder ancak o zaman onlarla masaya otururuz.” dedi. Geçtiğimiz akşam saatlerinde sendika genel merkezi ile yapılan görüşmede tekrar müzakere süreci başlatmak isteyen Tüpraş yönetimine seslenen Oktay eğer müzakere sürecinin tekrar başlamasını istiyorlarsa kazanılmış haklarına saldırmaktan vazgeçmeleri uyarısında bulundu. Pazartesi’ye kadar işletmelerde bakım, proje, kara dolum gibi bölümler de dâhil olmak üzere hiçbir ünitede hiçbir işçinin fazla mesai yapmayacağını duyuran Petrol-İş Şube Yönetimi herkesin birlikte hareket edeceğini vurguladı. Vardiya değişiminde çalışma arkadaşlarını bekleyen işçiler sık sık “Gemileri yaktık geri dönüş yok!”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atarak topluca rafineriye giriş yaptılar.

(BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler