131019098
26 Nisan 2024, Cuma

Bebeklerde Uyku

4 Eylül 2016, Pazar 15:29

     


                Çağımızın vazgeçilmezlerinden birisi olan bebekler, hemen herkesin sahip olmak istediği bir şeydir. Çünkü bebekler evlere neşe, huzur ve mutluluk verici bir kaynaktır. Fakat bebeği olan ailelerde bebekle alakalı bir takım sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bu sorunlardan bir tanesi, uyku düzensizliğidir. Ailelerinde şikayetçi olduğu sorulardan birsi olan bebeğim neden uyumuyor sorusudur ve bu soru karşısında aileler hekimlerine başvurmak zorunda kalmışlardır. Bebeğin uyumaması demek onun sıkıntısının olduğunu yada aç olduğuna işarettir. Günümüz bebeklerinde bu sorun biraz daha çoğalmaktadır. Düzensiz bakım ve kontrol etmeme bebekler için sıkıntılı bir durumdur. Çağımızın gelişmesiyle hazır mamaların ortaya çıkması sonucu birçok bebek anne sütünden mahrum kalmakta ve düzenli beslenememektedirler. Kadınların iş hayatına atılması ve bunun sonucunda bebeklere hazır yiyecekler verilmesi sonucu bebeklerde obezite hastalığı başlamakta ve ilerleyen yaşlarda anne ve babalar sıkıntılı bir duruma düşmektedirler.

                Ailelerin bebekleri yetiştirme konusunda seminerler düzenlense de günümüz iş hayatı nedeniyle bir çok aile bu bilinçlendirme seminerlerini dikkate almayıp bebeklerini tehlikeye doğru sürüklemektedirler. Anne ve babaların, gelişen teknoloji sayesinde her gün internet üzerinden bebeklerde uyku eğitimi  ile ilgili haberlere ve yazılan makalelere bakarak ona göre bebeklerini düzenli olarak uyutmaktadırlar. Çağımızın vazgeçilmezi olan internet sayesinde aileler bebeklerini daha düzenli yetiştirmeye ve bakımlarının daha bilinçli bir şekilde yapmaya çalışmaktadırlar. Bu yüzden bazı bebekler daha sağlıklı, mutlu ve huzurlu olmaktadırlar. Bunun dışında hazır mamalara alıştırılan bebeklerde sürekli bir huzursuzluk ve uyku problemi ortaya çıkmaktadır. Uyuyamayan çocuklar ise daha çok ağlamakta ve gelecekleri için tehlike oluşturmaktadırlar.

                Bebekler için vazgeçilmez uyku, bebeklerin geleceği için önemli bir ihtiyaçtır. Düzenli uyuyamayan çocuklar için aileler her gün internet üzerinden bebek uyku düzeni ile ilgili konulara bakmaktadırlar. İnternet üzerinden bakılan bu konularda ne yazık ki yetmemekte, bunun için ailelerinde bilinç olmaları gerekmektedir. Her gün bebekler için yapılan reklamların yanı sıra ailelerde düzenli olarak seminerlere, eğitim derslerine katılmalı ve bebeklerimizin geleceği için, onların mutlulukları için düzenli olarak bebekler uyutulmalı ve saatinde gerekli olan ihtiyaçları karşılanmalıdır.                      







 
Son Eklenen Haberler