131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

SERDAR BERK’İN YENİ PROJELERİ!

4 Aralık 2017, Pazartesi 07:06

     


Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Serdar Berk, adaylık süreci devam ederken Esnaf Odası Başkanı olduktan sonra yapacaklarını anlattı. Gerçekleştireceği projeler için başkan seçileceği günü sabırsızlıkla beklediğini aktaran Berk “İlk projemiz Esnaf ve Sanatkarlar Oda Binasını faaliyete geçirmektir.” dedi

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimlerinde başkanlığa aday olduğunu açıkladığı günden itibaren Aliağa esnafına düzenli ziyaretlerde bulunduğunu belirten Serdar Berk, seçilmesi ile birlikte gerçekleştireceği projeleri anlattı.

“Bildiği üzere adaylığımı açıkladığım günden itibaren Aliağa esnafına düzenli ziyaretlerde bulunuyorum. Bu ziyaretler esnasında esnafın nabzını tutuyor, sorunlarını dinliyorum.” diyen Serdar Berk, ziyaretleri sonucunda başkanlığı durumunda Aliağa esnafı için gerçekleştireceği projeleri belirlerken yaptığı ziyaretlerde fikir alışverişlerinden edindiği bilgilerden de faydalandığını söyledi.

Aliağa esnafı ve vatandaşları için yapılacak çok şey olduğunu ifade eden Berk, seçileceği ilk günden itibaren özenli ve sürekli bir çalışma içerisinde olarak, Aliağalıların refahı için çalışacaklarını, bu çaba ve heyecandan kimsenin şüphe duymamasını belirtti. Berk, “Üzerimize aldığımız görev ve bu görevin sorumluluklarının farkında olan ekibimiz ile gelişen kentimiz Aliağa’da elimizden geleni tüm Aliağalılar ve kardeş kurumlarımızla birlikte yapacağız.” dedi.

‘Gerekirse aylıklarımızdan feragat ederiz!’

İlk projeleri için Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın paydaşı oldukları ve uzun süredir yapımı gerçekleştirilemeyen binanın bir an evvel yapılması yönünde adım atmak istediklerini belirten Serdar Berk, “İlk projemiz uzun zamandır gündemde olan ve gerçekten çok ihtiyaç duyulan Esnaf ve Sanatkarlar Odası binasını faaliyete geçirmektir.” şeklinde konuştu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası için yapılacak bina konusunda Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp ile koordineli çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Berk, “Gerekirse bizlere verilen aylıklarımızdan feragat edip, hayat geçirilmesi için geç kalınmış bu projeyi tamamlayacak ve Aliağa esnafının hizmetine sunacağız. Projemiz tamamlandığında ise Aliağa’nın vizyonuna yaraşır bir binaya kavuşmuş olmanın heyecanını tüm esnaf kardeşlerimiz ile paylaşacağız.” dedi.

Esnaf ve sanatkarların en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu düğün, cenaze ve iş yeri açılışlarında yanlarında olmaktan, Aliağa esnafının üzüntüsünü azaltmak, sevinçlerini çoğaltmak ve mutlu günlerini paylaşmaktan asla imtina etmeyeceklerini, oda olarak ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını belirtti. Berk ayrıca, Odaya bağlı esnaf ve sanatkarların, çeşitli yasal işlemler için talep ettikleri “Oda Kayıt Belgesi” evrakına verdikleri ücretin de en düşük tutardan belirleneceğini müjdeledi.

‘Aliağa’da kadın istihdamını arttıracağız’

Aliağa’da kadın istihdamının arttırılması, el emeğinin gereken ilgiyi görmesi ve değerlendirilmesi için çeşitli çalışmalar içerisinde olacaklarını söyleyen Berk, “Kadınlar artık hayatın her alanında aktif olarak yer alıyorlar. Dünya bu temelde ilerlerken, İzmir’in en gelişmiş sanayi kentinde iş hayatına atılan kadın esnaf ve girişimcilere destek sağlamak için, kadınların meslek edindirme kurslarına katılımının önünü açmak için gerekli çalışmaları yapacak ve el sanatlarını geliştirmeleri yönünde katkı sağlamak adına meslek kursları açacak, gerekli birimlerle ayrıntılı çalışma ve iletişim halinde olarak Aliağa’da yaşayan kadınların meslek hayatlarında başarılı olmaları için var gücümüzle çalışacağız. Ayrıca kadınların el emeği ile ürettikleri ürünlerin satışını sağlayabilmeleri için oda olarak düzenli şekilde kermes ve benzeri etkinlikler de düzenleyeceğiz.” dedi.

‘Esnaf, aidatına karşılık hizmetini alacak’

Aliağa esnafının en önemli sıkıntılarından birinin de oda aidatlarını öderken odaya duydukları güvensizlik olarak açıklayan Serdar Berk, “Aliağa esnafı oda aidatlarını ödediklerinden fakat verdikleri aidata ilişkin gerçek bir hizmet alamadıklarından yana yakınıyor. Aidatların düzenli olarak toplanmaması ise iki esnaf arasında çelişki yaratabiliyor. Zaten minimum düzeyde belirlenen ve odamızda hizmet vermek adına Aliağa esnafından alınan aidatların, sistemli bir şekilde toparlanması ve esnaf ile oda arasında bu konuda güven tazelenmesi adına çalışmalarda bulunacağız.” ifadelerini kullandı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın şeffaflık ilkesine dayalı ve eşit bir hizmet sunması gerektiğini belirteni Berk, “Oda üyesi arkadaşlarımız toplanan aidatların sorunların çözümüne yönelik kullanılması konusunda kimi zaman endişelidir. Bizler yönetime geldiğimiz andan itibaren tüm esnaf kardeşlerimizden üyelik aidatını topladığımız gibi aynı zamanda harcamaların da şeffaflığını sağlayacağız. Her üyemiz toplanan aidatların nerelerde kullanıldığını bilecek ve gönül rahatlığı ile ödediği aidatı karşısında hizmetini de görecek. Kapımızı çalıp çekinmeden hesap sorabilecek.” dedi.

‘Yeniliklerin takibi için çalışmalarımız olacak’

Sektördeki yeniliklerin takibi açısından en önemli araç konumunda olan fuarlara Aliağalı esnafın ziyareti ve katılımı için çalışmalar yürüteceklerini belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Serdar Berk, “Bildiğiniz gibi fuarlar ilgili sektörlerdeki yeni çıkan gelişmelerin, üretilen ürünlerin müşteriye direkt olarak tanıtılması bakımından önem arz etmektedir. Aliağa esnafının bu fuarları takip etmesi vizyonunu genişletebilmesinin, ileriye dönük yatırım ve hamle yapabilmesinin de önünü açacağından fuarların takibi, duyurusu ve katılım açısından aracısı konumunda olacağımız çalışmalar yapacağız. Sadece İzmir’de bulunan fuarlara değil, dünya ölçeğinde katılımcıların da yer alarak çalışmalarını aktardıkları İstanbul fuarlarına da görüşmelerde bulunduğumuz sponsorlar aracılığı ile keşif ve eğlence gezilerini ücretsiz olarak düzenleyeceğiz. Bu çalışmalar içinse ben ve ekibim çoktan kolları sıvadı ve tedarikçi arkadaşlardan gerekli sözleri aldı.” vurgusunu yaptı.

Seçimlere kadar geçecek süre zarfında projelerine eklenecek yeni çalışmalar olacağını ve Aliağa esnafının içinden biri olarak bu adaylık sürecini en iyi şekilde yürüteceğini söyleyen Serdar Berk, tüm Aliağa esnafına sorunların tespiti ve çözümü noktasında elinden gelenin daha iyisini yapacaklarına dair söz verdi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler