131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

YÖRESEL ÜRÜNLER FESTİVALİ İLGİ GÖRMÜYOR

5 Nisan 2017, Çarşamba 06:46

     


Avcı Ramadan Park’ta 30 Mart’ta açılan ve 9 Nisan’a kadar açık kalacak olan Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Festivali, Aliağa halkından beklenen ilgiyi görmedi.

Avcı Ramadan Park’ta, 30 Mart-9 Nisan tarihleri arasında hizmet verecek olan Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Festivali’nde Türkiye’nin çeşitli yörelerinden gelen 52 esnaf stand açtı. Kerkük Türkmenleri Derneği Ankara Şubesi’nin düzenlediği festivalden elde edilecek gelir Kerkük ve Musul Türkleri’ne bağışlanacak. Festivalde yöresel lezzetlerin yanı sıra hediyelik eşya, giyim ve oyuncak üzerine de stantlar bulunuyor. Standların bulunduğu alana getirilen develer ve midilli atı da özellikle çocukların ilgisini çekiyor.

Ancak yaklaşık 1 haftadır açık olmasına rağmen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Festivali halktan beklenen ilgiyi görmedi. Sergi hakkında bilgiler veren Kerkük Türkmenleri Derneği yöneticilerinden Ziya Akbucak, “Kerkük ve Musul Türkleri ve oradan gelen Türkmen kardeşlerimiz yararına hemşehri derneklerinin de desteğiyle böyle bir festival düzenledik. Buradan gelen gelirin yüzde 70’i Musul ve Kerkük Türkleri’ne aktarılacak. Yüzde 30’uyla da esnafımız kendi masrafını çıkaracak. Erzurum, Hatay, Gaziantep, Trabzon, Tokat gibi Türkiye’nin çeşitli yörelerinden gelen esnaf arkadaşlarımızdan oluşan toplam 52 stand var. Standlarımızı 30 Mart’ta açtık, 9 Nisan’a kadar devam edecek. Sabah saat 10.00’dan gece 23.00’e kadar hizmet veriyoruz. Ancak ilgi çok düşük. Beklediğimiz ilgiyi göremedik. Yapmış olduğumuz reklamlar, astığımız afişler, duyurular maalesef kim yapıyor bilmiyoruz ama birileri tarafından sökülüp atılıyor.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler