131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

BU KEZ DE PERSONEL GİDERLERİNDEN VURDU

5 Mayıs 2017, Cuma 07:20

     


Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Aliağa Belediyesi’nin Denetim Komisyonu Raporu’na ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarını dün de sürdürdü.

Denetim raporunun sadece 2016 yılını kapsadığına dikkat çeken Yaşar Akbulut, açıkladığı her kalemin ayrı ayrı olduğunu ifade ederek daha once yayınladığı belediye Başkanlık Makamınca yenen 533 bin liralık yemek ve 108 bin liralık çay, kuruyemiş v.b. kalemlerinin sadece Belediye Başkanlık makamınca harcanan tutar olduğunu söyledi. Akbulut, bunun dışında 23 Nisan, yağlı güreş etkinlikleri, spor kulübü gibi etkinlik harcamalarının ayrı ayrı hesaplandığını, açıklamalarının buna gore değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

KOLTUĞU SAĞLAMA ALMAK İÇİN

Raporu incelemeye devam eden ve kalem kalem önümüzdeki günlerde açıklamalarını sürdüreceğini belirten Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, bu kez de belediye bütçesinde yer alan personel giderlerinin fazlalığına dikkat çekerek “İşçi maaşlarını zamanında ödemeyen, tasarruf yapacağım diye gelir gelmez belediyeden işçileri atan, sürekli Kadro İhdası ve borçlanma isteyen Belediye Başkanı serkan Acar, 2019'da tekrar seçimi kazanabilmek için, koltuğunu sağlama alabilmek için, Milletin Ekibi diyerek milleti kandırıp, belediye bütçesinin % 76.6'sını ‘Personel Gideri’ olarak ödemektedir.” dedi.

OY KAYGISI İLE PERSONEL ALIMI

Bu rakamlara göre belediye bütçesinin 4'te 3'ünün oy kaygısı ile personel alımı için kullanıldığını söyleyen Akbulut “Kıymetli Aliağalılar; düşünün, bir iş sahibi, bir firma, bir şirket bütçesinin 4'te 3'ünü personel gideri olarak harcar mı? Harcarsa netice ne olur? O firma, o şirket borç batağına düşer ve batar. Aliağa Belediyesi’nin getirildiği durum gibi.” şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Serkan Acar’ı önce Allah'a, sonra da Aliağa Halkının vicdanına bıraktığını belirten Akbulut, konuyla ilgili Denetim komisyonu Raporu’nun sayfasını da görsel olarak paylaştı.

(BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler