131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

SPOR SALONU’NDA SÖZ ÖZCAN DURMAZ’IN

5 Ekim 2016, Çarşamba 06:57

     


Geçtiğimiz hafta başlayan Yeni Mahalle’deki spor salonu polemiğinde bu kez CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz belgelerle yanıt verdi.

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Abdurrahim Aydemir’in Yeni Mahalle’deki Çok Amaçlı salonun devir işlemlerinin tam yapılmadığına ilişkin açıklamalarına yanıt vererek sorumluluğun Aliağa Belediyesi’nde olduğu iddialarını tekrarladı. Salonun tekrar Aliağa halkının hizmetine girmesi için Aliağa Belediyesi’nin imkanı yoksa büyükşehir’den yardım sağlanması için girişimde de bulunabileceğini belirten Özcan durmaz şunları söyledi:

ALİAĞA’YA BEDAVADAN SPOR SALONU KAZANDIRILMIŞTIR

“Kapalı spor Salonunu bir spekülasyon konusu haline getirmenin siyasilere bir getirisi yoktur. Kapalı spor salonunun sorumluluğu tartışmasız bir şekilde Aliağa Belediyesindedir. Salonun sahipsiz bırakılarak bu hale gelmesinden de Aliağa Belediyesi sorumludur. Kullanım hakkı Milli Emlak’tan Aliağa Belediyesine verilmiş olan arazi üzerine Büyükşehir Belediyesi tarafından bir spor salonu yapılmasına ve salon yapıldıktan nasıl işletileceğine ilişkin; Aliağa Belediye Başkanlığı ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında 10.10.2012 tarihinde bir Protokol düzenlenmiştir. Aynı tarihli Büyükşehir Belediye Meclisi Kararı ile bu Protokol kabul edilmiş ve spor salonunun büyükşehir belediyesince yapılabilmesi için yasal dayanak oluşturulmuştur. Benzeri uygulamalar birçok İlçe Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında yapılmış ve ilçelere kapalı spor salonları kazandırılmıştır. Kısacası arazi Milli Emlaktan, yapım bedeli Büyükşehirden olmak üzere Aliağa’ya bedavadan Kapalı Spor Salonu kazandırılmıştır.”

TARTIŞMAYI UZATMANIN ANLAMI YOK

“Söz konusu Protokolün 4. Madde ‘d’ bendinde “Çok amaçlı salonun aydınlatma, idame, bakım, onarım vesaire giderleri Aliağa Belediyesi tarafından karşılanacaktır” ibaresi salonun sorumluluğunun Aliağa Belediyesinde olduğunu tartışmasız bir şekilde göstermektedir. Bu kadar açık olan bir konu üzerinde tartışmayı uzatmanın bir anlamı yoktur. Protokol gereği binanın yapılıp hizmete açılmasıyla Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğu sona ermiştir. Sayın Aydemir katılmamış olabilir ama salonun açılışı ve devir teslimi B.Şehir ve Aliağa Belediye Başkanlarının da katıldığı büyük törenle 05.03.2014 tarihinde yapılmıştır. Aynı gün salonun anahtarları B.Şehir tarafından bir Teslim Tutanağı ile Aliağa Belediyesinin görevlisine teslim edilmiştir.. Konu bu kadar kısa ve nettir.”

AYDEMİRİN ÜSLUBUNU KAMUOYUNA BIRAKIYORUM

“Sayın Aydemirin açıklamalarının şahsıma yönelik siyasi nezaketten uzak sataşmalarını ve üslubunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ama şu noktalara dikkat çekmek isterim. Sorumluluğumuzda değil dedikleri salonun anahtarlarının Teslim Tutanağının Aliağa Belediyesi arşivinde olduğunu kendileri söylemektedir. Yani Aliağa Belediyesi anahtarları ve salonu teslim almış ve protokol gereği olarak salonun sorumluluğunu üstlenmiştir. Açık ve nettir. Aydemirin iddiasını aksine yukarıda da belirttiğim gibi devir teslim aynı tarihte tören le yapılmıştır. Salonun anahtarlarını teslim alan görevlinin görme engeli olduğu söylenmektedir. Söz konusu kişi sonrasında kendi Belediye yönetimleri tarafından Aliağa Belediyesi Düğün Salonunun yöneticisi olarak görevlendirilmiştir. Bu kişi görev yapamaz durumda ise kendileri nasıl düğün salonunun yöneticisi yapmışlardır. Demek ki söz konusu kişi anahtarları ve önüne konulan yazılı belgeyi görebilmektedir. Böyle bir savunma komiktir. Kaldı ki hepimizin tanıdığı bu kişinin adı gazeteye verilen Teslim Tutanağında açıkça okunmaktadır. Aynı kişinin Sağlık Raporu da gazetede yayınlanmıştır. Bir kişiye ait sağlık Raporunun kamuoyuyla paylaşılması etik değildir ve suçtur.”

GİRİŞİMDE BULUNMAYA HAZIRIM

“Salon 25 günlük iken Belediye yönetime kendileri gelmişlerdir. O süreçte salonda Aliağa Belediyesi görevli bulundurmuş ve salon zarar görmemiştir. Sonrasında salondan Aliağa Belediyesinin görevlisi çekilerek salon korumasız bırakıldığı için zarar oluşmuştur. Biz siyasilerin işi tartışmak değil çözüm üretmektir. Bu salon kısa zamanda yeniden Aliağa halkının yeniden hizmetine girmelidir. Salonun onarılması için Aliağa Belediyesinin imkanı yoksa Büyükşehirden de yardım sağlanması için ben girişimde bulunmaya hazırım.” (BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler