131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

TÜPRAŞ VE PETKİM’E SİBER SALDIRI

5 Kasım 2016, Cumartesi 06:26

     


Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait, son günlerde Anadolu Ajansı (AA), PETKİM, TÜPRAŞ ve AK Parti Genel Merkezi’nin de içinde olduğu önemli kurumlara siber saldırılar yapıldığını ve bunların hala devam ettiğini belirtti.

Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait, Türkiye Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) ile Milli Savunma ve Güvenlik Enstitüsünce gerçekleştirilen İstanbul Güvenlik Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin 15 Temmuz'da çok önemli bir badire atlattığını, ülkenin bir darbe girişimine maruz kaldığını ifade eden BASAM Başkanı Rifat Sait, darbe girişiminin arkasında Türkiye başta olmak üzere bütün İslam coğrafyasına yapılan bir savaşın olduğunu söyledi.

“ÇOK DİKKATLİ OLUNMALI”

Türkiye'nin değişen politikasıyla kendisine oluşturulacak tehditlere karşı da saldırıya geçeceğini, saldırıların sadece silahla olmadığını, bugün siber saldırı diye bilinen önemli bir saldırının olduğunu kaydeden Sait, Türkiye'ye yönelik darbe girişiminden iki gün sonra ciddi bir siber saldırının yapıldığını ifade etti. Sait, Anadolu Ajansı (AA), PETKİM, TÜPRAŞ ve AK Parti Genel Merkezinin de içinde olduğu önemli kurumlara siber saldırılar yapıldığını ve bunların hala devam ettiğini belirterek, “Türkiye'de çok önemli siber saldırı olduğunun altını çizerek söylüyorum. Bu konuda da özellikle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) önemli çalışmalar var. Diğer kurumların içerisine sızmış olan FETÖ'cülerin temizlenmesiyle biraz zayıflamışlardı. Şu anda BTK, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile ciddi çalışmalar içerisinde. 15 Temmuz darbe girişiminden iki gün sonra başta AA, TÜPRAŞ, PETKİM, AK Parti Genel Merkezi'ne yapılan siber saldırılar püskürtüldü ama bundan sonra da çok dikkatli olunması gerekiyor” dedi.

“SİLAHTAN DAHA TEHLİKELİ”

Siber saldırı denilen olayın silahlı saldırıdan çok daha tehlikeli olduğunu vurgulayan Rifat Sait, “Bir anda bütün sisteminizi kapatabiliyorlar, bilgilerinizi alabiliyorlar. Bu belki de silahtan daha fazla tehlikeli boyuta ulaşabiliyor. O yüzden sadece silahlı değil, siber saldırıya da dikkat çekiyoruz. Türkiye başta olmak üzere İslam coğrafyasına büyük bir saldırı var ve bunun ismi daha konmadı. Karışık bir saldırıydı. Ne sıcak, ne soğuk bir savaş. Bu savaş içerisinde Türkiye'yi bir hami olarak görüyorlar ve Cumhurbaşkanımıza da büyük bir saldırı var. Cumhurbaşkanımız bu konuda dünya lideri olmuş bir insan. Onları rahatsız eden cümleleri kurdu. Bütün bunları içine aldığımız zaman Türkiye'nin şu anda dikkatli ve uyanık olması gerekiyor.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler