131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

HALK İÇİN YAPILDI, HALKA YASAKLANDI!..

6 Mayıs 2017, Cumartesi 06:45

     


Aliağa Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl düzenlenerek Aliağa halkının kullanımına açılan Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’ndaki oturma gruplarını kullanmak halka yasaklandı.

Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenerek geçtiğimiz yıl hizmete açılan Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı’nda son günlerde uygulanmaya başlayan bazı kurallar vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Hizmete girdiği günden bu yana özellikle ilkbahar ve yaz aylarında Aliağalıların uğrak mekanı haline gelen Avcı Ramadan’da belediye tarafından açılan seyyar büfe önündeki oturma grupları ve parktaki tek yeşil ağacın gölgesi vatandaşlara yasaklandı.

Daha önceleri, Aliağalı kadınların kahvaltı yapmak için geldiğinde kullandığı parktaki oturma gruplarını kullanmak artık yasak. Dün Aliağa Ekspres Gazetesi Haber Merkezi’ni arayarak karşılaştıkları durumu anlatan Aliağalı vatandaşlar, “Aliağa Belediyesi, Avcı Ramadan’daki büfenin işletmesini belediye şirketine vermiş. Biz daha önceleri sabah saatlerinde kahvaltı yapmak için buraya geliyorduk. Evimizden getirdiğimiz yiyeceklerimizle oturma gruplarını kullanarak bir sıkıntıyla karşılaşmadan kahvaltımızı yapıyorduk. Ancak bu gün kahvaltı yapmak için gittiğimizde parktaki tek yeşil ağacın gölgesinde yer alan oturma grubunu kullanmamızın yasak olduğunu belirttiler. Avcı Ramadan’daki tek ağacın gölgesinde oturabilmek için ancak o büfeden alacaklarınızla kahvaltınızı yapabilirmişsiniz. Biz de bu yasağın neden konulduğunu anlamadık. Büfenin işletmecilerinin kaba tavrına da anlam veremedik. Büfe çalışanları, vatandaşlara çok ters bir şekilde cevap verirken, isteyenin şirket müdürüne kadar şikayet edebileceğini, bu emri şirket müdürünün verdiğini söylüyorlar. Burası Aliağa halkının kullanımı için yapıldıysa ağacın gölgesini yasaklamak ne demek. Belediye yetkililerinden bu konuda açıklama bekliyoruz.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler