131019098
26 Nisan 2024, Cuma

CANBEY: "BASINA HİZMET İÇİN VARIZ"

6 Haziran 2016, Pazartesi 06:15

     


Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, şube ziyaretleri kapsamında geldiği İzmir’de bir dizi temasta bulundu. İzmir Şube Müdürü Burak Orhan’ın da katıldığı ziyaretlerde Canbey, BİK’in basının hizmetinde olduğunu belirtti.

Mustafa Canbey’in ilk durağı Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi oldu. Basın İlan Kurumu Genel Kurul üyelerinden fakültenin öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı eşliğinde Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne yapılan ziyarette Mustafa Canbey, dekan Prof. Dr. Müge Elden ile görüştü. Görüşmenin ana konusu gazetelerin geleceği olurken, önümüzdeki 20 yılda basının nasıl şekil alacağına dair görüş alışverişinde bulundu. Basın İlan Kurumu'nun basının gelişimine yönelik yaptığı çalışmaları anlatan BİK Genel Müdür Yardımcısı Canbey, "Basına hizmet için varız" diyerek, geleceğin basınının oluşması için ellerini taşın altına koyduklarını belirtti. Prof. Elden ise, fakülte çalışmaları hakkında bilgiler aktararak, BİK ve İletişim Fakültelerinin işbirliği yapılmasının son derece faydalı sonuçlar üreteceğine dikkat çekti. Ziyaretin ardından Yrd. Doç.Dr. Oğuzhan Kavaklı misafirlerine fakültenin geçtiğimiz sene hizmete giren yeni binasını gezdirdi.

“İSTİHDAM SORUNU TOPYEKÜN ÇALIŞMALARLA ÇÖZÜLÜR”

Canbey’in İzmir programı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’yle devam etti. Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan’ı ziyaret eden Mustafa Canbey, üniversite mezunlarının istihdam sorununun ancak topyekun çalışmalarla çözüleceğinin altını çizdi. Bu kapsamda Basın İlan Kurumu’nun, İŞKUR işbirliğiyle bir süre önce açtığı “Gazetecilik Okulu-Yeni Nesil Gazetecilik” programı çerçevesinde, 46 öğrencinin aldığı eğitimleri bitirerek istihdam edilmek üzere gazetelere yönlendirildiğini aktardı. Ziyarette üniversite genel sekreteri Nurettin Memur da hazır bulundu. Canbey, ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün’le de biraraya geldi. Üniversite olarak basının ülkemiz için büyük önemi olduğuna dikkat çeken Prof. Füzün, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mustafa Canbey ayrıca, Basın İlan Kurumu Genel Kurul üyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen’i de ziyaret etti. Basın İlan Kurumu İzmir Şube Müdürlüğünü de ziyaret eden Canbey, şube müdürü Burak Orhan’dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler