131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

SULAR BOŞA AKIYOR

6 Haziran 2017, Salı 06:27

     


Aliağa’da içme suyu şebeke hatlarında zaman zaman meydana gelen patlamalara İZSU müdahale etmekte gecikiyor. Ekipler gelip arızayı giderinceye kadar tonlarca su boşa akıyor.

Aliağa’da, içme suyu şebekelerinde meydana gelen patlaklara zamanında müdahale edilmemesi vatandaşlardan büyük tepki topluyor. Önceki gün Yalı Mahallesi, Hürriyet Caddesi’ndeki içme suyu hattında meydana gelen patlak nedeniyle yaklaşık 15 saat boyunca bölgedeki ev ve işyerlerine su verilemedi. İçme suyunun saatlerce boşa aktığını ve İzmir-Çanakkale Karayolu’nu adeta göle çevirdiğini söyleyen vatandaşlar, İZSU yetkililerin bu tür arızalarda duyarsız kaldığını belirterek duruma tepki gösterdi.

Arızanın meydana gelmesinin hemen ardından durumu İZSU’ya bildirdiklerini ancak ekiplerin duruma müdahale etmekte geciktiğini söyleyen mahalle sakinleri, “Yalı Mahallesi’nin girişinde bulunan içme suyu şebekesinde Pazar günü patlak oluştu. Tonlarca su saatlerce boşa aktı. İZSU'yu aradık ama yaklaşık 15 saat sonra arızaya müdahale ettiler. Her patlama meydana geldiğinde bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Saatlerce susuz kalmamız bir tarafa tonlarca su israf oluyor ve bu kayıplar ay sonunda vatandaşın faturasına da yansıyor.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler