131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

SİVAS KONGRESİ’NİN 97.YILI KUTLANDI

6 Eylül 2016, Salı 06:13

     


Aliağa Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atılmasında önemli yapı taşlarından biri olan Sivas Kongresi'nin 97. Yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan bir tören ile anıldı.

Anma Törenine Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ve vatandaşlar katıldı.

Bir çok faaliyetlerle seslerini duyuran Aliağa Sivaslılar Derneği üyeleri 4Eylül 1919’da Sivas’ta yapılan kongreyle başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın anlam ve ehemmiyetini dile getirerek kongrenin 97. yılı çerçevesinde saygı duruşunda bulunup anıta çelenk koydular. Sivaslılar Derneği Başkanı Hamit Çelik, yaptığı konuşmada günün mana ve önemine değinerek, kongrenin Sivaslılar için önemini belirtti. Başkan Çelik “4 Eylül Türkiye Cumhuriyeti için çok önemlidir. Çünkü, bir milletin varoluşunun ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gündür. Sivas’ta 97 yıldır bir bayram havası içerisinde kutlanmaktadır. Bizler ise, Aliağa’da bugünü kutlayışımızın 4. yılıdır. 15 Temmuz’dan sonra birlik ve berberliğin çok önemli oluşunu, 4 Eylül 1919 günü Mustafa Kemal Atatürk Sivas’ta ispatlamıştır. Sivas’a geldiğinde yurdun değişik kesiminden, her yerinden insanları Sivas’a davet ederek, Heyet-i Umumiye’yi oluşturup, bu işlerin ancak birlik ve beraberlik içerisinde başaracağına kani olmuştur. Bugünkü birlik beraberliğin temeli o gün, orada Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılmıştır. Her zaman bizler Birlik ve Beraberlik içerisinde olmalıyız” şeklinde konuştu.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler