131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

TİS’TE SON SÖZÜ İŞÇİLER SÖYLESİN!

7 Ağustos 2017, Pazartesi 06:49

     


Metal sektöründe MESS ile Türk Metal Sendikası arasında imzalanacak TİS taslağının açıklanması üzerine Emek Partisi İzmir İl Örgütü bir açıklama yaptı.

Açıklamada demir çelik, otomotiv, elektrik-elektronik bütün metal işkolundaki fabrikalarda yüz binden fazla işçinin 3 yıldır beklediği MESS grup sözleşmesi başladığını ifade eden EMEP, “Bu sözleşme Metal işçileri; 2014'te Reno’da başlayarak tüm fabrikalara yayılan, patronlara ve ihanetçi sendikacılığa korku salan, metal fırtınanın rövanşı olacak. 2017 sözleşmesinde rövanşı da alarak kazanımla çıkmak için örgütlülüğümüzü sağlamlaştırmak için, iş yerlerimizde TİS komitelerini kurarak işe başlayalım.” dedi.

OHAL Şartlarında Mücadele Olur!

Ülkede devam eden OHAL sürecinin işçilere karşı kullanıldığının bizzat Cumhurbaşkanı tarafından uluslararası şirket yöneticileri ile bir araya geldiği toplantıda itiraf edildiğini vurgulayan EMEP, işçilere hükümetin OHAL'i kendilerine karşı kullanarak patronların dayatmalarına razı olmaya mahkum etmek istemesini kabul etmeyin çağrısında bulundu.

Emek Partisi, “OHAL koşullarında da haklı ve meşru talepler için eylemlerle mücadele edileceğini gördük. Bunu PETKİM işçisi de TÜPRAŞ işçisi de bir eli üretimi, durdurmaya hazır halde bekleyerek, iş yerini terk etmeyerek, gösterdi. EMİS'e bağlı işletmelerde Birleşik metal üyesi 2.500 işçi haksız, hukuksuz, keyfi grev yasaklamasını tanımıyoruz diyerek işletmelere kapanarak sürdürdüğü grevle kazanarak gösterdi. Torbalıda Form Mukavva işçileri 45 gün tam kadro sürdürdüğü grevle sözleşme imzalayarak gösterdi.” dedi.

TÜSİAD’dan sonra en büyük patron örgütü olan MESS’e karşı verilen mücadeleye vurgu yapılan açıklamada, “MESS kendi çıkarlarını, karlarını, halkın, emekçilerin, yoksulların, gençlerin ve ülkenin çıkarlarından üstün tutan bir örgüt! Çoğu zaman vergi vermeyen, teşvikler, faizsiz-karşılıksız kredilerle milli servetimizi hortumlayan, elektrik, su, madenler gibi enerji ve doğal kaynaklarımızı sadece kendi karı için tüketen, mala çevirip satan bir örgüt. Şimdi onlarla karşı karşıyayız, haklarımızı alabilmek için, çalışırken insanca yaşayabilmek için…” vurgusu yapıldı.

İNSANCA YAŞAMAK İÇİN YOKSULLUK SINIRI UZERİNDE BİR ÜCRET UYGULANMASINI İSTİYORUZ!

Metal sektöründe çalışan 120 bin işçinin ülke sanayisini ayakta tutan bir ordu olduğunu söyleyen Emek Partisi yaptığı açıklamada MESS tarafından işçilere baskı yapıldığını sendikacıların uzlaşmacı politikasının sendikanın bağımsızlığını etkilediğini belirterek, işçilerin bu mücadelede kendi kendilerini yönetebilmeleri ve son sözü de ilk sözü de işçilerin söylemesi gerektiğini belirtti. Emek Partisi “12 saat çalışarak, her türlü baskıya boyun eğerek üretip dünya şirketleri arasına soktuğumuz bu şirketlerde hiçbir şey değil; insanca yaşamak için yoksulluk sınırı üzerinde bir ücret uygulamasını istiyoruz.” dedi. 

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler