131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

OCAK AYI OLAĞAN MECLİSİ BUGÜN TOPLANIYOR

8 Ocak 2019, Salı 06:22

     


Aliağa Belediyesi’nin ocak ayı olağan meclisi bugün saat 18.30’da gerçekleştirilecek. Belediye Meclis Salonunda yapılacak toplantıda Başkanlıktan Gelen Önergeler ve Komisyondan Gelen Raporlar görüşülerek meclis üyelerinin oylamasına sunulacak.

Aliağa Belediye Meclisi 2019’un ilk meclis toplantısı için bir araya geliyor. Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde yapılacak meclis toplantısının gündeminde 44 madde yer alıyor. Toplantıda; devir, takas, satış, itirazların görüşülmesi, vize cetvellerinin onaylanması gibi konular gündeme alınarak oylanacak. 4 Aralık 2018 ve 6 Aralık 2018 tarihli meclis tutanağının okunup oylanması ile başlayacak olan toplantıda oylanacak maddelerden bazıları şunlar;

Belediye Başkan Yardımcısına 2019 yılı için ödenecek aylık ücretin belirlenmesi ve yılı içinde olabilecek artışların aynen yansıtılması hususlarının görüşülmesi. 2019 yılında Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerine oturum başına ödenecek huzur hakkı ücretinin belirlenmesi ve yılı içinde olabilecek artışların yansıtılması hususlarının görüşülmesi. Belediye meclisinin 2019 yılında her ayın ilk haftasında yapılacak olan toplantı günü ve saati ile mutat toplantı yeri ve bir aylık tatil ayının belirlenmesi hususlarının görüşülmesi.

Denetim Komisyonunun Üye Sayısının belirlenmesi, Üyelerinin seçilmesi, Denetim komisyonu emrinde görevlendirilecek kişi ve gün sayısı ile ödenecek ücretlerin tespit edilmesi hususlarının görüşülmesi (Gizli oy). Merkez 32 ada, 1 numaralı parselin İyi Dersler Eğitim Kurumlarınca anaokulu, ortaokul ve lise yapmak amacıyla kullanılmak üzere 5393 sayılı Belediye Kanununun 15 ve 18/e maddeleri gereği kendilerine en uzun süre ile tahsis edilmesi talebinin görüşülmesi. 23- 10 Ağustos 2005 tarih ve 25902 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin" Madde 29 gereği; İlçemiz Siteler Mahallesi ile ilgili İçkili Yer Bölgesi çalışması yapılması talebinin görüşülmesi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler