131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

YAŞAR AKBULUT, “BU SATIŞ ALİAĞA’YA İHANETTİR”

8 Ağustos 2017, Salı 06:13

     


AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ve parti ilçe teşkilatı, Aliağa Belediyesi tarafından Çaltılıdere Mahallesi’nde usulsüzce satılmak istenen 597.500 metrekarelik arazi hakkında belediye binası önünde basın açıklaması yaptı.

AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, beraberindeki parti ilçe teşkilatı ve belediye meclis üyeleri ile geçtiğimiz hafta gündeme gelen Çaltılıdere Mahallesi’ndeki denize sıfır 597.500 metrekarelik arazinin, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından meclis gündemine getirilmeden encümen kararıyla bir şahsa satışının yapılmaya çalışılması hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi. Aliağa Belediye Hizmet Binası önünde yapılan basın açıklamasında konuyla ilgili detayları açıklayan Yaşar Akbulut, bu usulsüzce satıştan vazgeçilmezse konuyu yargıya taşıyacaklarını belirtti.

“İLÇEMİZ BÖLGENİN GÖZBEBEĞİ”

Aliağa’nın, büyük sanayii tesislerinin bulunduğu, Türkiye’nin Demir Çelik ihtiyacının yüzde 25’ini karşılayan Demir Çelik Tesisleri ile sınırları içerisinde Avrupa’nın tek Gemi Söküm tesisleri olan, birçok özel limanın faaliyet gösterdiği, organize sanayisi ile Türkiye’nin sanayii anlamında önemli birkaç ilçesinden birisi olduğunu vurgulayan Akbulut, “Aliağa’yı diğerlerinden ayıracak olan, yapılması planlanan yatırımlarla Türkiye’nin bir numaralı sanayii ilçesi haline gelecek olmasıdır. Bu durum son dönem içerisinde hem yerli hem de yabancı yatırımcıların dikkatini çekmekte ve ilçemiz bulunduğu konum itibariyle bölgenin gözbebeği haline gelmektedir.” dedi.

BAŞKANA 10 FARKLI KONUDAN YARGILAMA

Belediye bütçesi olarak da, Aliağa Belediyesi’nin ek bütçe ile birlikte 131 Milyon TL bir bütçeye sahip olduğunu ifade eden Akbulut, “Aliağa Belediyesi birçok il ve ilçede olmayan bütçeye sahiptir. Türkiye’nin gözbebeği olan bir ilçe maalesef yerel yönetimler anlamında iyi yönetilememektedir. Mevcut belediye başkanı ve yönetimi bunu çarçur etmekte ve kendi menfaatleri çerçevesinde kullanmaktadır. Yaptıklarının bugüne kadar birçok örneği vardır. Bugün burada basın açıklaması yapmamıza sebep olan gene böyle önemli bir fırsatın Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından rant haline getirilmesidir. Belediye Başkanı Serkan Acar, aslında bir hukukçu olmasına rağmen bugüne kadar yaptığı icraatlarda hukuksuz bir hukukçu görünümü vermektedir ki hakkında da 10 farklı konudan yargılama süreci başlamıştır.” diye konuştu.

“ARAZİ MECLİSE SORULMADAN SATILIYOR”

Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, Çaltılıdere Mahallesi’ndeki 597.500 metrekarelik bir araziyi Belediye Meclisine sormadan direk Encümene getirerek, ismi belli olan tek bir şahsa satmak istediğini belirten Akbulut, “Kendini bu alanda her geçen gün geliştiren ve bizi şaşırtmaya devam eden Başkan, bu defa da karşımıza bugüne kadarkilerden daha büyük bir rant olayı ile çıkmaktadır. 1/5000’likleri Büyükşehirden geçmiş 1/1000’likleri Aliağa Belediyesinden geçmiş ve Büyükşehir’de onay bekleyen Çaltılıdere Mahallemizin arazileri içerisinde olan 461 parsel de 597.500 metrekarelik bir araziyi Belediye Meclisine sormadan direk Encümene getirerek; ismi belli olan tek bir şahsa satmak istemektedir. Şu an Aliağa’nın en ücra köşelerinde bile araziler dönümü 30-40 bin Liralardan satılmaktadır. Çok yakında imara açılacak olan, denize sıfır, imardan geçmeden bile dönümü en az 100.000 TL’ler edebilecek araziyi Kıymet Takdir Komisyonu kararıyla 25.000 TL gibi komik bir fiyata, ihale bile yapmadan Encümen vasıtasıyla satmak istemektedir.” dedi.

“BURADA DANIŞIKLI SATIŞ YAPILIYOR”

Akbulut, bu alanın yaklaşık 2 km plajı olan, yani denize kıyısı olan, imar planı onaylandığında 600 dönüm üzerine kurulabilecek bir işletme alanı olacağını söyledi. Aliağa Yalı Mahallesi konut imarlı olmasına rağmen, arsaların dönümünün 1 milyon civarında satıldığını, bu 600 dönümlük arazinin otel ve benzeri işletmelerin de olabileceği rekreasyon alanı olarak planlandığını kaydeden Akbulut, “Yani daha kıymetli bir alan oluşmaktadır. Burada danışıklı bir satış yapılmaktadır. Bu arazinin yaklaşık 14 dönümlük hissesi sahibi tarafından 25 Temmuz’da başka bir şahsa satılmış olup, alan şahıs hemen aynı gün Belediyeden bu 600 dönümü satın almak istemekte ve Belediye Başkanı Serkan Acar da bunu apar topar Encümen’e getirip buradan dönümünü 25 Bin TL gibi cüzi bir fiyata satmak istemektedir. Bu Aliağa’ya ihanettir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemektedir. 100 bin nüfuslu Aliağa’nın hakkını yemek demektir. Burada kul hakkı vardır. Sürekli ‘Biz Hz. Ömer adaleti ile yönetiyoruz ve Beyt’ül Mal’ın ne demek olduğunu biliyoruz’ diyen Belediye Başkanı ve ekibi halkın dini hassasiyetlerini de kullanıp halkı aldatıp rant oluşturmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“RANTIN ÖNÜNE GEÇTİK”

Birçok belediye başkanı ve birçok belediye ile bu süreç içerisinde yaptıkları istişarelerde bu tip arsa satışlarının öncelikle Belediye Meclisinin onayından geçirilip sonra Encümen’den satışının yapılmasının doğru olduğunu söylediklerini belirten Yaşar Akbulut, “Tabii biz Ak Parti grubu olarak üç senedir Mecliste yapmaya çalıştıkları bütün rantın önüne geçtik. Onun için de bu konuyu Meclis’e getirmeyip direk Encümen’de işi bitirmeye çalıştılar. Bildiğiniz üzere Encümen 5 kişiden oluşmaktadır. 2 tanesi Meclis Üyesi, ki bizim meclis üyelerimiz, biri Belediye Başkanı ve diğer ikisi de Belediye Birim Amirlerinden oluşmaktadır. Bizim Encümen Üyelerimiz bu satışın yapılmaması için ellerinden geleni yapmışlardır ve karara da gerekli şerhi koymuşlardır. Ama Belediye Başkanı ve 2 Birim Amiri çoğunluğu kendi elinde olduğu için bu satışın onayını gerçekleştirmektedir.” dedi.

“NEFESİMİZ ENSELERİNDE OLACAK”

Yine Ocak ayında Meclis’e buna benzer bir satış teklifi ile geldiklerini, Çaltılıdere’de 1 Milyon 132 Bin Metrekarelik, tek bir şahsa, yine imara açılmak üzere olan bir yeri Meclis’e getirdiklerini, Meclisin onay vermemesi ile satışın engellendiğini hatırlatan Akbulut, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı; “Bu rantı da Meclis engelleyeceği için, böyle bir ranta Ak Partili Meclis Üyeleri müsaade etmeyeceği için, Encümenden bu satışı gerçekleştirmek istemekteler. Bunun yasal olmadığını biliyoruz. Eğer bu satış gerçekleşirse kamuyu zarara uğratmaktan hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bu Basın Açıklamasını yapma sebebimiz bir an önce bu yanlıştan vazgeçilmesi ve bu satışın durdurulmasıdır. Gerekirse oradaki yaklaşık 14 dönümlük arazi hisse sahibinden satın alınarak burası tamamı ile Belediyenin malı haline getirilmelidir. Sonrasında da bu kadar kıymetli, denize sıfır olan, Türkiye’nin birçok yerinde benzeri olmayan bir arazi Aliağa halkına kazandırılmalıdır. Git gide daralan ve sosyal alanlara ihtiyacı olan Aliağa halkının buralarda bu ihtiyacı giderilmelidir. Bugüne kadar İlçe Teşkilatı ve Mecliste Meclis Üyelerimiz ile birlikte Aliağa Halkının haklarını korumaya çalıştık, bundan sonrada korumaya devam edeceğiz. Ak Parti İlçe Başkanı olarak Yaşar Akbulut’un ve Teşkilatının nefesleri enselerinde olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler