131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

THK ALİAĞA ŞUBESİ 1877 ADET KURBAN DERİSİ TOPLADI

8 Eylül 2017, Cuma 06:36

     


Türk Hava Kurumu (THK) Aliağa Şubesi, 1-4 Eylül tarihleri arasında kutlanan Kurban Bayramı’nda toplam 1877 adet kurban derisi bağışı topladı.

Türk Hava Kurumu (THK) Aliağa Şubesi, her kurban bayramında olduğu gibi bu bayramda da gönüllülük esasına göre kurban derisi toplama faaliyetinde bulundu. Vatandaşlar yaptıkları kurban derisi bağışlarıyla THK Aliağa Şubesi’ne büyük destek oldu. Bu yıl geçen yıla oranla daha fazla bağış topladıklarını söyleyen Türk Hava Kurumu Aliağa Şube Başkanı Sedat Okşar, vatandaşların 119 tane büyükbaş, 1700 tane koyun, 58 tane keçi derisi olmak üzere toplam 1877 adet kurban derisi bağışında bulunduğunu belirtti. Bağışlanan kurban derilerinin tartıldıktan sonra ihaleyi alan müteahhide verildiğini ifade eden Okşar, geçen yıl 16 Bin TL gelir elde ederken bu yıl 20 Bin TL gelir elde ettiklerini, bu bedeli de THK Genel Merkezi’ne gönderdiklerini söyledi. Okşar, izinleri ve toplama belgeleri olmayan bazı grupların her yıl olduğu gibi bu yılki Kurban Bayramı’nda da vatandaşlardan kurban derisi topladıklarını sözlerine ekledi.

ŞUBE BİNASI SORUNU ÇÖZÜLEMEDİ

Açıklamasında, THK Aliağa Şubesi’nin bina sorununa da değinen Sedat Okşar, kirada oldukları için genel merkezin de yazısı üzerine Aliağa Belediyesi ve İlçe Kaymakamlığı’ndan kamuya ait bir yerin kendilerine tahsis edilmesi yönünde bir talepte bulunduklarını ancak olumlu bir cevap alamadıklarını kaydetti. Okşar, “Aliağa Belediyesi yeri olmadığı gerekçesiyle bu talebi reddetti. İmar Komisyonu’nun ret yönündeki raporu Aliağa Belediyesi’nin Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi. Konuyla ilgili Aliağa Kaymakamlığı ile de iletişime geçtik. Onlar da, araştırma yapmamızı, kamu kurumlarından boş yeri olan varsa kendilerine bildirmemiz halinde bize yardımcı olabileceklerini söylediler. Ancak oradan da olumlu bir sonuç çıkmadı. THK Aliağa Şubesi olarak kirada kalmaya devam edeceğiz.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler