131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

YİNE BORÇLANMA, YİNE RED

8 Ekim 2015, Perşembe 12:18

     


Aliağa Belediyesi’nin daha önceki meclis toplantılarında da gündeme gelen, ancak meclisin onaylamadığı 30 Milyon TL Borçlanma yetkisi verilmesi konusundaki başkanlık önergesi, bu ayki meclis toplantısında da reddedildi.

Aliağa Belediyesi Ekim ayı meclis toplantılarının ilk birleşimi Belediye Başkan Vekili Mehmedali Özkurt başkanlığında gerçekleştirildi. Bir önceki toplantıya ait meclis tutanağının okunarak onaylanmasının ardından başlayan toplantıda başkanlıktan gelen önergeler, komisyondan raporları ve gündem dışı önergeler görüşülerek karara bağlandı.

BORÇLANMA OYÇOKLUĞU İLE REDDEDİLDİ

Daha önceki toplantılarda da gündeme gelen ancak bir türlü onaylanmayan, belediyenin borçlarının ödenebilmesi ve hizmetlerinin aksaması için 30.000.000 TL (Otuz Milyon Lira) borçlanma yetkisi verilmesi konusu yine oyçokluğu ile reddedildi. Başkanlıktan gelen diğer önergeler oybirliği ile ilgili komisyonlara havale edildi. Komisyonlardan gelen raporlar da komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

ALİAĞA’YA HAVA KALİTESİ İZLEME İSTASYONU

Toplantıda gündem dışı önergeler de okunarak gündeme alındı. Meclis toplantısında gündem dışı önerge olarak sunulan Aliağa Belediyesi ENKA Spor Kompleksi’nin bahçesine ve Bozköy Mahallesi’ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Hava Kalitesi İzleme İstasyonu kurulması konusu oy birliği ile kabul edildi. Aliağa Belediye Meclisi, 2016 mali yılı performans programının ve bütçe tasarısının görüşülmesi için 15 Ekim Perşembe günü saat 18.00’de yeniden toplanacak.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler