131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

ALİAĞA’DAN DOĞU TOROSLARA DAYANIŞMA!

8 Kasım 2017, Çarşamba 06:46

     


İzmir’de 'Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi'nin de içinde olduğu duyarlı çevrelerin, 'Alakır Kardeşliği' için, İzmir Valiliği eliyle Antalya Valiliği’ne ve ilgili kamusal sorumlulara yönelik başvurusuna, Antalya Valiliği’nden ses geldi.

Antalya valiliği, topluğun girişimini, suçun işlendiği bölgenin kaymakamlığı olan, Antalya Kumluca Kaymakamlığı’na taşıyıp İzmir Valiliği’ni bilgilendirdi.

Bu amaçla topluluk, gerek ilgili gelişmelere yönelik, gerekse Alakır halkıyla dayanışma amaçlı, bölgeye, 'Aliağa ve Bergama doğa gönüllülerinin de içinde olduğu büyük bir destek gezisi düzenleyecek. ‘Aliağa Arkeoloji Müzesi Sempozyumu' çalışmalarıyla eş zamanlı yürüyen gezide, Bergama köylüleri, fotoğraf sanatçıları, şehir plancıları da yer alacak.

Konuyla ilgili Antalya Valiliği’ne Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi imzasıyla gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı; “Antalya'nın Kumluca ilçesindeki Alakır Vadisi’nde yaşayan, Tuğba ve Birhan çiftine önce silahlı saldırı düzenlendiğini, ardından evlerine giden suların, satın alınan civar arazilerin sahipleri tarafından kesilerek, önce değirmene taşıyoruz diyerek Alakır insanlarını yanıltıp su kullanımlarını engelleyerek kimsenin kullanma olanağı bulamayacağı, sadece HES ve madenlere giden yere hayrat bahanesiyle borularla tamamen taşınarak, anayasal suç işlenerek Tuğba ve Birhan çiftinin yıllardır kullandıkları ve temel bir hak olan su kullanım haklarının ellerinden alındığını sosyal medya üzerinden öğrenmiş bulunmaktayız. Ülkemizde haksız ve hukuksuz girişimleri halkın manevi duygularını kullanarak dayatan, kendini Alakır Vadisi’ne ve Alakır halkına adamış Tuğba ve Birhan çiftine yeni bir zulüm yapan bu kişiler ve bağlı oldukları kurum ve kuruluşlar hakkında soruşturma başlatılmasını, kamusal ve anayasal bir hak olan suyun yanlış ve haksız girişimlerle engellenmesinin derhal durdurulmasını ve bu anayasal suçu işleyenler hakkında işlem başlatılmasını talep ediyoruz. Bir yurttaş olarak size başvurmanın, bölgenin su kullanım haklarını koruyan tüm yurttaşlar için örnek olacağını, yanlış ve haksız uygulamalarda bulunanlar için caydırıcı olacağını düşünüyoruz. Gereğini bilgilerinize sunarız.”

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler