131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

ALİAĞA ESNAFI İSYANDA

9 Nisan 2015, Perşembe 10:01

     


Aliağa'da esnaflar İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin reklam ve tabela vergisi tutarı kadar ceza kesilmesine isyan ederken, vergi ödemek için Aliağa'da vezne olmamasına tepki gösterdi.

Büyükşehir Yasası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne dahil olan ana caddelerde hizmet veren Aliağa esnafı, yerel yöneticilere çağrıda bulunarak, mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla basın açıklamasında bulundu.

'ESNAF OLARAK MAĞDUR EDİLDİK'

Mağduriyetlerini kamuoyu ile paylaşmak üzere Fevzipaşa Caddesi üzerinde bir araya gelen esnaf grubu adına, basın açıklamasını okuyan esnaf Arif Güven, ''Bizler Aliağa’da yaşayan Büyükşehir Yasası'ndan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne dahil olan ana cadde esnaflarıyız. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz mart ayı içerisinde tabela vergisi için görevlendirilen memurlar, tabelalarımızın ölçümünü yaparak beyannameleri hazırladı. Ancak tebligatlar elimize geldiğinde gördük ki tabela vergisi ne kadar ise o kadar da tarafımıza usulsüzlük adı altında para cezası yazılmış. Bu zaten işleri bozuk olan esnafı maddi anlamda daha da zora soktu. 3000 TL tabela vergisi gelen esnafa, artı olarak 3000 TL usulsüzlük cezası yazılarak toplamda 6000 TL ödemek zorunda bırakıldı. Şimdi esnaf olarak yetkililere soruyoruz, neden yılbaşından önce gelip bu tespitleri yapmadınız? Eğer yapmış olsaydınız, en azından yazmış olduğunuz fahiş cezaya maruz kalmayacaktık!

ESNAF, “ALİAĞA'DA BORCUMUZU ÖDEYECEĞİMİZ BİR VEZNE BİLE YOK”

Esnaf olarak Aliağa'da kime ulaşmaya çalıştıysak konu ile ilgili muhatap bulamadık. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen memurlardan para ödemelerinin İzmir Büyükşehir veznesi dışında herhangi başka bir yere yapılamayacağını öğrendik. Bu bedeli mecburi de olsa kabul etmek zorunda kalan esnaf, borcunu ödemek için bir de işini bırakıp İzmir'e gitmek zorunda bırakılıyor. Aliağa esnafı olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden, bir an önce bu uygulamanın düzeltilmesini, ödemelerin de yapılabilmesi için Aliağa'ya bir vezne açılmasını ve yazılan cezaların iptal edilmesini talep ediyoruz” dedi.

EKREN, ''ESNAFIN HAKKINI ARAYACAĞIZ''

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren ise, “Aliağa daha önce Büyükşehir sınırları içerisinde olsa bu yapılan işlemde Büyükşehir’in haklı yönü var derdim. Sıkıntının yaşanmasını Aliağa'nın sonradan Büyükşehir’e dahil olmasına bağlıyorum. Buna bir çözüm üretilir ancak anaparalara itiraz edemeyiz. Büyükşehir’e giderek konu ile ilgili gerekli görüşmeleri yapacağım. Esnafımızın hakkını da sonuna kadar arayacağız” diye konuştu. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler