131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ENGELLİ ÖĞRENCİ VELİLERİ SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞTI

9 Nisan 2015, Perşembe 09:54

     


Aliağa Özel Rehabilitasyon Merkezi'nde çocukları eğitim gören velilerin sıkıntıları devam ediyor. Maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle iki öğretmenin istifa etmesi ve mali sıkıntılar nedeniyle okulun kapatılmasının söz konusu olması üzerine veliler ikinci kez toplandı.

Aliağa Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü İsmail Alper ve Aliağa Belediyesi Şirket Müdürü Emrah Karakaş’ın yaptığı açıklamalardan ikna olmayan öğrenci velileri, şikâyetlerini meclise taşımak üzere Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’na geldi.

YENİ ÖĞRETMEN İÇİN TALİMAT VERİLDİ

Zeytinli Park’taki Engelsiz Kafe’de bir araya gelen velilerle görüşmek üzere toplantıya katılan Aliağa Belediyesi Şirket Müdürü Emrah Karakaş, Engeli ve Rehabilitasyon merkezinin kapanmayacağını, öğretmenlerin maaşlarının bir kısmının ödendiğini belirtti.

Aliağa Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü İsmail Alper yaptığı konuşmada, “Bugün kurumumuza müfettişler geldi. Bu konu ile ilgili müfettişlerimizde haberi var. Müfettişler Aliağa Belediyesi ile görüştü. Bugün itibarıyla maaşların büyük kısmının ödendiği söylendi. Bir kısmının da ay sonuna kadar ödeneceğini belirtildi. Belediye tarafından okulun kapatılması müfettişe açıklandı, bana da açıklandı. Buranın kapatılması ile ilgili bir karar yok. Kapatılması ile ilgili durumda yok. Burası üç yönetim geçirdi hepsinin döneminde de sıkıntılar aynı. Belediye de kendi tarafından haklı. Belediyenin şirketi dışarıdan baktığımız zaman ticari unsur taşımakta. Aynı zamanda bize de gelen ödenekler Mili Eğitim tarafından geliyor. Fakat Belediye Şirketinin mevcut durumu bizim orasının giderlerini karşılamaya yetmiyor. Öğretmen bulma konusunda da girişimlere başlandı. Başkanın bu konuda talimatı var, bende bunları sizlere söylemeye geldim” dedi.

KARAKAŞ, “ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNDE VE ULAŞIMINDA ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

Şirket Müdürü Emrah Karakaş ise “Başkanla görüştüm. Onun düşüncelerini size aktarıyorum. Öğretmenlerin birçoğu ile anlaştık, herhangi bir sıkıntı yok, bu 5-6 aylık süre öğrencilere de yansıdı, sizlere de yansıyan bir takım sorunlar oldu. Bundan sonraki süreçte bunların yaşanmayacağını ümit ediyoruz. Bu kurumun açıldığından beri mali sıkıntıları vardı. Aslında bu sıkıntı Belediye şirketinde bulunan sıkıntıydı. Çocukların eğitiminde ve ulaşımında üstümüze düşen görevi yerine getireceğiz” diye konuştu.

VELİLER, “ZATEN YÜREĞİMİZ YARALI”

Toplantıya katılan Aliağa Özel Rehabilitasyon Merkezi velilerinden Hanım Karaoğlan isimli veli de, “Bu devlet ve belediye engelli çocuklarına sahip çıkmak zorunda. Biz bu ülkenin vatandaşıyız. Bizim zaten yüreğimiz yaralı. Biz diyoruz ki Başkanı Aliağa Halkı seçti. Engeli çocuklara Başkanımız sahip çıksın. Engelsiz durumda olan öğrenciler bile öğretmenlerinin değişmesi nedeniyle etkileniyorlar. Bizim çocuklarımız çok hassas olduklarını düşünmek gerekirse düştükleri durumu daha iyi anlamaları gerekir. Biz Belediye Başkanıyla görüşüp, onun ağzından söz almak istiyoruz. Başkanımız, her zaman ‘Benim ağzımdan çıkmayan hiçbir söze riayet etmeyin’ dediği için veliler olarak biz ikna olmuyoruz. Bu yüzden Başkanla görüşmek ve sorunumuzu dile getirmek için Meclis toplantısına katılacağız” diye tepkide bulundu.

İKNA OLMAYAN VELİLER MECLİS SALONUNA GELDİ

Aliağa Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü İsmail Alper ve Aliağa Belediyesi Şirket Müdürü Emrah Karakaş’ın yaptığı açıklamalardan ikna olmayan öğrenci velileri, şikâyetlerini meclise taşımak üzere Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’na geldi. (Nimet Ergün)







 
Son Eklenen Haberler