131019098
26 Nisan 2024, Cuma

NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISINDA GERİLİM YAŞANDI

9 Nisan 2015, Perşembe 10:06

     


Aliağa Belediyesi'nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı ilk oturumu Serkan Acar başkanlığında yapıldı.

Aliağa Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve AK Parti Belediye Meclis Grup Sözcüsü Kazım Ulaş arasında yaşanan dialog meclis gündemine damga vurdu. Toplantıda 22 madde görüşülerek karara bağlanırken 23. madde ve komisyondan gelen raporların görüşülmesi ikinci oturuma bırakıldı.

KOMİSYONLAR OLUŞTURULDU

1, 2, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13, 14, 15, 16 ve 17. 21, 22. madde oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Bununla beraber, gizli oylama ile Mustafa Uzunoğlu ve Emriye Erdoğan Belediye Daimi Encümen üyesi olarak seçildi. Oy birliği ile 1 yıl süre ile görev yapacak Komisyonlar oluşturuldu. Bu kapsamda oluşturulan Esnaf ve Kültür Komisyonuna; Bahar Deniz, Zülküf Koçoğlu, Abdurrezak Yaşar, Hilkat Çelik, Emriye Erdoğan, Esnaf Komisyonuna; Hilkat Çelik, Şükrü Çakmak, Erdal Önal, Mehmet Yeşil, Bahar Deniz,İmar Komisyonuna; Raşit Özkan, Murat Kuzumoğlu, Emre Erdem, Abdurrezak Yaşar, Murat Yaman, Plan-bütçe Komisyonuna; Rahmi Keskinoğlu, Hilkat Çelik, Fatma Bayar, Mehmet Yeşil, Bahar Deniz, Çevre- Sağlık Komisyonuna; Hilkat Çelik, Murat Kuzumoğlu, Yaşar Gidici, İsmail Önal, Ulviye Öztürk, Gençlik ve Spor Komisyonuna ise, Hilkat Çelik, Altan Yıldırım, Aslan Erol Mete, Fatma Bayar, Bahar Deniz seçildi.

BORÇLANMA YETKİSİNE RED

'Mülkiyetinin tamamı Aliağa Belediyesi'ne ait olan Yukarışakran Sarıkaya mevkiindeki 823 No'lu parselin atık su arıtma tesisi yapılması amacı ile İZSU'ya bedelsiz olarak devredilmesi hususunu içeren 5. madde oy birliği ile kabul edildi. Kadro ihtası ile ilgili 12. madde ve Belediyeye 30 Milyon TL borçlanma yetkisi verilmesi ile ilgili olan 20. madde oy çokluğu ile red edildi.

2014 YILI FAALİYET RAPORU BUGÜN GÖRÜŞÜLECEK

'İçişleri Bakanlığınca muhtar taleplerini takip etmek ve etkin şekilde sonuçlandırmak üzere 2 Şubat 2015 tarih ve 2015/8 sayılı genelge ile oluşturulan muhtar talepleri takip sisteminde görevlendirilecek personel için kadro ihtas edilmesi ve müdürlüğün teşkilinin sağlanması' hususunun yer aldığı 18. madde oy çokluğuyla kabul edilirken, 19. madde de oy birliği ile kabul edildi. 2014 yılı faaliyet raporunun görüşülmesini içeren 23. madde ve komisyondan gelen raporların ise bugün saat 18.00’da gerçekleştirilecek ikinci oturumda görüşülmesine oy birliği ile karar verildi.

ULAŞ, ALİAĞA ÖZEL REHABİLİTASYON MERKEZİ'NDEKİ SORUNLARI MECLİSE TAŞIDI

Meclis gündeminin birinci oturumunun tamamlanmasının ardından dilek ve temenni bölümünde söz alan AK Parti Belediye Meclis Grup Sözcüsü Kazım Ulaş, Aliağa Özel Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşanan aksaklıkları mecliste dile getirdi. Ulaş, Rehabilitasyon Merkezi'nde çalışan öğretmenlerin maaşlarının ödenmemesi ve işi bırakma durumuna gelmeleri noktasında orada eğitim gören çocukların velilerinin de mağdur olduğunu ifade ederek çözümün ne yönde yapılacağına dair sorusunu sordu.

ACAR, ''REHABİLİTASYON MERKEZİ İLE İLGİLİ SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN ÇOK ÇALIŞIYORUZ''

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Serkan Acar, ''Orada eğitim gören çocuklarımız bizim de çocuklarımızdır. Rehabilitasyon Merkezi'ne Aliağa Belediyesi olarak değil Aliağa Belediyesi Şirketi olarak ödeme yapılabiliyor. Geçmiş dönemlerde Aliağa Belediyesi şirketinin sermaye artırımı hakları kullanıldığı için sermaye artırımı yapılamadı. Bu bağlamda ödemelerde sıkıntı yaşanınca Rehabilitasyon Merkezi öğretmenlerin de maaşları da ödenemedi. Petrol Ofisi ve bazı kurumlarla görüşüyoruz ve sorunu kısa sürede çözme amacındayız. Çözüm olarak ilk etapta rehabilitasyon Merkezi'ni Belediye bünyesine katmak istedik ancak böyle bir uygulama yapılırsa Rehabilitasyon Merkezi'nin Milli Eğitim kanadını kaybedeceğimiz öğrendik. Durumun hukuksal olarak engel teşkil etmesinin yanında bir çok farklı sorunu da beraberinde getirecekti. Vazgeçmek durumunda kaldık. Rehabilitasyon Merkezi'nin kendi giderlerini karşılayabilir hale getirmemiz gerekiyor ki uzun süreçte konuyla ilgili tekrar problem yaşanmasın. Çözüm için çok çalıştık ve çalışmayı da sürdürerek konunun çözümünü sağlayacağımıza inanıyoruz.

MECLİSTE GERİLİM

Serkan Acar'ın konu ile ilgili konuşmasından sonra söz alan AK Parti Belediye Meclis Grup Sözcüsü Kazım Ulaş, ''Hepimizin de bildiği gibi Belediye Şirketleri'nin asıl amacı kâr etmek değildir. Belediye eli ile yapılamayan bazı işlerin şirket marifeti ile daha hızlı yapılabilmesi amacını taşımaktadır. Ama bu çarkın da dönebilmesi için bazı kurumların para kazanması gerekmektedir. Burada da bizim tek güvencemiz akaryakıt istasyonumuzdu. Durum ile alakalı anonim şirket yapılmasını istediğiniz noktada meclis üyeleri olarak anlayış gösterdik ve anonim şirket yapma yetkisini verdik. Şahsım adına konu ile ilgili iki öneri sunmak istiyorum. Birincisi, burada bildiğim kadarı ile her ne kadar bilgi istesek de Ticaret Kanunu'na göre şirketten almanız gerekir diyerek bilgi vermediniz. Ama şunu biliyoruz ki burada altı ya da yedi tane yönetim kurulu üyesi mevcut. Üyelerin de Türk Ticaret Kanunu'na göre belli bir huzur hakkı var'' demesi üzerine araya giren Serkan Acar, ''Sayın Ulaş, bilmediğiniz bir konuyu farklı bir yere taşıma gayreti içerisinde siyaset yapmaktasınız, sorun çözme yaklaşımı içerisinde olduğunuzu düşünmüyorum''dedi. Ulaş ise, ''Sayın Başkan burası meclis özgür irademle görüşlerimi belirtmek istiyorum ancak sözümü kestiniz ve 2. önerimi de dinlemediniz'' diyen Ulaş, Acar'ın söz hakkını kullandırmadığı düşüncesi ile meclis salonunu terketti. Ak Parti meclis üyeleri de Ulaş'ın arkasından salondan çıktı.

Yapılan konuşmaların ardından birinci birleşim Serkan Acar başkanlığında kapatıldı.







 
Son Eklenen Haberler