131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

CEZAEVİ PERSONELİNE FETÖ OPERASYONU

9 Ağustos 2016, Salı 06:51

     


15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından Aliağa’da FETÖ ile bağlantısı olduğu iddia edilen kurum ve kuruluşlara ile şahıslara yönelik operasyonlar sürüyor.

FETÖ’ye yönelik operasyonlar kapsamında Şakran Cezaevi personeline İzmir merkezli bir operasyon daha düzenlendi. Elde edilen bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin de desteğiyle Pazar günü sabah erken saatlerde Şakran’daki 6 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sonucu Şakran Cezaevi’nde görevli bir idareci kurum müdürü, bir rütbeli asker, dört ceza infaz koruma memuru ve bir esnaf gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar ifadeleri alınmak üzere İzmir İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

EÜAŞ’TA 4 KİŞİ AÇIĞA ALINDI

Şakran’da Cezaevi personeline yönelik gerçekleştirilen bu operasyonların yanı sıra, bir operasyon da Elektrik Üretim A.Ş.'ye (EÜAŞ) gerçekleştirildi. Yapılan operasyon sonucu kurumun Aliağa tesislerinde görev yapan 2 mühendis ve 2 işçinin açığa alındığı öğrenildi. Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan 15 şahıstan üçüne ait bir işyeri ve üç ikamette de dün arama yapıldı.

(NİMET ERGÜN-VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler