131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

YENİKAPI’DA TARİHİ MİTİNG

9 Ağustos 2016, Salı 06:54

     


Yenikapı Miting Alanı'nda Pazar günü düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne yaklaşık 5 milyon kişi katıldı. Aliağa’daki siyasiler tarihi miting ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra Türkiye'nin farklı şehirlerinden yoğun katılımın olduğu "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" şölen havasında geçti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ait helikopterle havadan yapılan denetimde, metrekareye düşen kişi sayısı analizi sonucunda yaklaşık 5 milyon vatandaşın miting için Yenikapı'ya geldiği ve bu rakamın bugüne kadarki mitingler dikkate alındığında rekor bir katılım anlamına geldiği belirtildi.

AKBULUT, “GÖRMEK İSTEĞİMİZ TABLO BUYDU”

Yenikapı’da yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde, halkın bütün siyasileri orada görmek gibi bir beklenti içinde olduğunu söyleyen AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, bu nedenle Cumhurbaşkanı ile iktidar ve muhalefet partilerinin liderlerinin tarihi mitingde bir araya gelmesinin bütün Türkiye’yi mutlu ettiğini vurguladı. Aliağa’daki siyasiler olarak bu tablonun kendilerini de çok mutlu ettiğini ifade eden Akbulut, “Türkiye’de görmek istediğimiz tablo bu birliktelik. Söz konusu vatan olunca gerisinin teferruat olduğunu da herkese bu vesileyle göstermiş olduk. Sadece Türk Milletine değil bütün dünya milletlerine de bunu göstermiş olduk. Dolayısıyla çok anlamlı bir miting oldu bizim için. Olması gereken oldu. Biz İstanbul Yenikapı’da yapılan büyük mitingin küçüğünü Aliağa’da birebir gerçekleştirdik. İktidar partisi, muhalefet partisi, tüm ilçe protokolü ve sivil toplum kuruluşlarının bir arada olduğu bir miting düzenledik. Yapılan bu mitingle Aliağa’daki demokrasi nöbetimizi taçlandırdık. Bundan sonraki süreçte demokrasi nöbetlerimize Çarşamba gününe kadar Konak Meydanı’nda devam edeceğiz” diye konuştu.

DURMAZ, “OLUMLU HAVA EN ÜST NOKTAYA GELDİ”

Yeni Kapı Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nin, Türkiye siyasi tarihinin en önemli mitinglerinden birisi olarak anılacağını kaydeden CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ise 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye siyasetine yansıyan olumlu havanın bu mitingle en üst noktaya geldiğini vurguladı. Cumhurbaşkanının çağrısıyla 3 siyasi parti liderinin mitinge katılarak konuşma yaptıklarını, aynı zamanda 3 siyasi partinin de mitinge yoğun bir katılım sağlamak için ciddi çalışma yaptıklarını söyleyen Durmaz, “Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi keşke tüm partiler bu mitinge çağrılsa ve milli mutabakatın temeli daha da genişletilebilseydi. Tüm konuşmacılar siyasi nezakete azami dikkat göstermişlerdir, bu son derece sevindiricidir. Genel başkanımız tamda beklediğimiz gibi bir konuşma yapmıştır. Genel başkanımızın konuşması Yeni Türkiye’nin nasıl olması gerektiği ekseninde gelişmiştir. 12 Maddelik Yeni Kapı Bildirgesiyle Yeni Türkiye’nin dayanması gereken temelleri anlatmış ve Türkiye’yi darbe ortamına sürükleyen geçmişin yanlışlarının altını çizmiş ve geçmişe ilişkin doğru teşhisler yapmıştır” dedi.

“GENEL BAŞKANIMIZIN İŞARET ETTİĞİ HUSUSLAR ÇOK ÖNEMLİ”

Genel Başkanlarının 12 maddede ifade ettiği yeni Türkiye vizyonunun laik, demokratik, özgürlükçü, eşitlikçi, bilimin esas alındığı, hukuk temelinde yükselen bir parlamenter cumhuriyet olduğunu ifade eden Özcan Durmaz, “Genel başkanımız bu vizyonu gerçekleştirmek için Cumhuriyetin kuruluş felsefesine dikkat çekerek, Cumhuriyetin kurucu ayarlarına geri dönülmesi gerektiğini belirtmiş, oluşan kardeşlik ve beraberlik ortamının korunarak ve güçlendirilerek bu hedeflerin mutabakatla gerçekleştirilmesini istemiştir. Bu görüşlerimizin ifade edilmesi ve Türkiye’nin içinde bulunduğu krizden köklü bir şekilde çıkarak çağdaş dünyaya entegre olabilmesi ve birinci sınıf bir demokrasiye sahip olabilmesi için Genel Başkanımızın işaret ettiği hususlar çok önemlidir. Bu anlamda bakıldığında en net Türkiye vizyonunun ve çözüm önerilerinin Genel Başkanımız tarafından getirildiği görülecektir” diye konuştu.

AYDEMİR, “AYNI DUYARLILIK TERÖR OLAYLARINDA DA GÖSTERİLMELİ”

Birlik beraberlik içinde gerçekleştirilen, Cumhurbaşkanının ve üç genel başkanın katıldığı Yenikapı’daki mitingden duyduğu mutluluğu dile getiren MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ise, “Yenikapı Mitingi’nde milletin gücünü herkes gördü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünün gerçekliğini millet kendi yaşadıkları ile gördü. Kendi gücünü gördü. Okyanus ötesindeki şer odaklarının tezgahladığı dümeni başına geçirdi millet. Milletimizden aynı duyarlılığı terör olaylarında da göstermelerini bekliyoruz. Teröre karşı da aynı kararlılıkla milletin ne kadar güçlü olduğunu gösterelim. Yenikapı’da yapılan tarihi mitingden çok memnunum. Milletimizin birlik ve beraberliği açısından, vatanımızın bölünmez bütünlüğü açısından çok güzel bir miting oldu. Bu yaşanan durum siyaset üstü bir konu. Üç genel başkanın aynı fotoğraf karesinde yer almaları, benzer konuşmalar yapmaları siyasette de birlik ve beraberliğin gösterilmesi açısından güzel oldu” ifadelerini kullandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler