131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

ARICILAR BİRLİĞİ YENİ TEKNİKLERLE BULUŞTU!

9 Ekim 2017, Pazartesi 06:47

     


Aliağa Bal Üreticileri Birliği, Eylül ayının son haftasında İstanbul’da gerçekleştirilen İstanbul Bal ve Arıcılık Fuar’ına katıldı

150 ülkenin arı üreticilerin katılım gösterdiği, Eylül ayının son haftası İstanbul’da düzenlenen İstanbul Bal ve Arıcılık Fuarı’na katılan Aliağa Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bayram Karcı, fuar boyunca arıcılık üzerine geliştirilen teknoloji ve yeniliklerin tartışıldığını aktarırken, “Arı ürünleri, satışları ve hastalıkları üzerine 150 ülkenin bilim insanlarının çalışmalarını anlattığı fuara bizlerde Aliağa Bal Üreticileri Birliği olarak, 12 kişi katılım gösterdik.” dedi.

İzmir Arı Üreticileri Birliği ile ortaklaşa gidilen fuardan öğrendikleri ve deneyimleri ile Aliağa’daki üretimlerini geliştirmeyi planladıklarını belirten Karcı, altı gün süren fuarda, arı ürünlerinin insan sağlığı üzerindeki etkilerini de tartışma imkanları olduğunu ve arı ürünlerinin yan sanayi olarak kullanılmasının da bilgisini edindiklerini vurguladı.

‘Aliağa’da paketleme tesisi kurulabilir!’

Karcı, “Oradan edindiğimiz bilgiler ile devlet kurumları, yerel yönetimler ve üniversitelerle iş birliği içerisinde adımlar atacağız. Ayrıca ilk çalışmamız Aliağa’da arı ürünleri paketleme tesisi kurulması yönünde olacak. Bal, polen, propolis, arı sütü ve arı zehiri gibi ürünlerin paketlendiği bir tesisin kurulması yönünde Aliağa Belediyesi’yle de görüşmelerimiz devam ediyor.” dedi.

‘Yeni üretimimiz tahlillerden geçti’

Yeni dönemde ürettikleri balları prestij tahlillerine gönderdiklerini söyleyen Karcı, Aliağa’da hava kirliliği nedeniyle üretilen balların sağlıksız olacağı yönündeki söylentilerin geçersiz olduğunu bu tahlillerin sonucunda bir kez daha kanıtladıklarını ifade etti. “Tahlil sonuçları geldi ve gıda kodeksine uygun olmayan hiçbir kalıntıya rastlanmadı. 0,64 oranında çıkan şeker oranı ile Aliağalı üreticiler olarak balımızın kalitesini kanıtlamış olduk. Tüm vatandaşlara buradan önerim üzerinde Aliağa Bal Üreticileri Birliği isminin olduğu tüm ürünleri gönül rahatlığı ile alsınlar ve kullansınlar.” açıklamalarında bulundu.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler