131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

İZMİR 'ATA’SINI ANACAK

9 Kasım 2016, Çarşamba 07:17

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. yıldönümü için özel bir anma programı hazırladı. Büyükşehir Belediyesi’nin programı kapsamında bu yıl dokuzuncusunu düzenleyeceği “Ata’ya Saygı Yürüyüşü” 10 Kasım Perşembe günü Alsancak Limanı’ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak. Saat 12.00’de başlayacak yürüyüşe katılacak on binlerce İzmirli, hep bir ağızdan Ata’ya duydukları özlemi dile getirecek. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda toplanacak İzmirliler, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun konuşmasının ardından, Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korolarının seslendireceği “Atatürk’ün sevdiği şarkılara” eşlik edecek.

KONSER VE SERGİ

Aynı günün akşamında, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası işbirliği ile “Atatürk'ü anma özel konseri" gerçekleştirilecek. Saat 20.30'daki Fatih Erkoç ve Zafer Çebi Quartet konserinin şefliğini Emin Güven Yaşlıçam yapacak. Konsere girişler davetiyeli olacak. Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi'ndeki “Cumhuriyetin Aydınlığında 1923 -∞” sergisi ise 26 Kasım tarihine kadar açık kalacak. Sergi, pazar günleri hariç 09.30 - 17.30 saatleri arasında ücretsiz gezilebilecek.

ALİAĞA'DA 10 KASIM PROGRAMI

Mustafa Kemal Atatürk ölümün 78. yıl dönümünde Aliağa'da anılacak. Sabah 8.52'de Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törenle anma etkinleri başlayacak. Cumhuriyet Meydanı’ndaki anıta çelenk konarak başlayacak anma, 9.00'da belediye hoparlöründen TRT yayını verilerek devam edecek.

9.05'te Petkim, Tüpraş ve gemilerden siren sesi verilecek ve iki dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi programdan sonra sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri anıta karanfil bırakacak.

Günün ikinci etkinliği Tüpraş Halk Eğitim Merkezinde olacak. Cumhuriyet Meydanı’ndaki anmanın hemen ardından 9.30'da başlayacak etkinlikte, konuşmalar ve oratoryo dinletisi yapılacak. Atatürk"ü Anma Haftası çerçevesinde bütün okullar hafta boyunca kendi etkinliklerini organize edecek. Kitap okuma ve fotoğraf sergisi gibi etkinlikler hafta boyunca düzenleyecek.

(İSMAİL AFACAN) 







 
Son Eklenen Haberler