131019098
19 Mart 2024, Salı

GDZ ELEKTRİK ‘ENERJİ AVCILARI’ İLE ÖDÜL ALDI

9 Aralık 2017, Cumartesi 06:03

     


GDZ Elektrik Dağıtım, 2016 yılından bu yana devam eden "Enerji Avcıları" sosyal sorumluluk projesi ile Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından düzenlenen 9. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Pazaryeri, Sürdürülebilir Kalkınma Akademi Ödülleri organizasyonunda "İklim Eylemi" dalında ödüle layık görüldü.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma hedefleri temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte 17 hedef doğrultusunda verilen ödüllerden en önemli hedef olan ‘İklim Eylemi’ kategorisinde ödül alan GDZ Elektrik Dağıtım ‘Enerji Avcıları’ projesiyle küresel ısınmanın en büyük faktörlerinden biri olarak karşımıza çıkan artan enerji tüketimine ve doğal kaynakların bilinçsiz tüketimine dikkat çekiyor.

2016 yılı Enerji Verimliliği Haftasında start alan ve üç yıldır sürdürülen proje kapsamında İzmir ve Manisa’da eğitim veren anaokulları ziyaret edilerek yaşanabilir bir gelecek için enerjinin ve diğer kaynakların verimli kullanılmasının önemi hakkında 4-6 yaş arasındaki çocuklara eğitimler veriliyor. Gerçekleştirilen eğitimlerle çocuklarda iklim değişikliği, iklim değişikliğine uyum, etkinin azaltılması ve erken uyarı konularında farkındalık yaratılarak bu konuda bilinç uyandırılmasına katkı sağlanıyor.

Eğitimlerde Enerji Avcıları, Bay Şaşkın’ı yanlış kullanım alışkanlıkları konusunda uyarırken doğrunun ne olduğunu çocuklarla birlikte öğretiyor. Çocukların interaktif katılımıyla ilerleyen eğitimde çocuklar hem öğretici, hem de öğrenen oluyor. Çocuklarla sınırlı kalmayan projeye okul yöneticileri, öğretmenler, aileler de dahil ediliyor. Çocukların nasıl birer enerji avcısına dönüştüğü yıl boyu takip ediliyor, böylece projenin sürekliliği sağlanıyor.

GDZ Elektrik Dağıtım Kalite ve Kurumsal İletişim Müdürü Fatma İyilikçi “2016 yılından bu yana sürdürdüğümüz projemizle 6.600 sertifikalı Enerji Avcısı yetiştirdik. Amacımız yarının yetişkinleri olacak çocuklarımızın tüketim ve tasarruf alışkanlıkları şekillendirirken onlara daha yaşanır bir geleceğin kendi ellerinde olduğunu aşılamak. Projemizin içeriğini her yıl aldığımız geri bildirimlerle zenginleştiriyoruz. İzmir, Manisa Valilikleri ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri’nin tam desteğiyle bu yıl bölgemizdeki 47 ilçede en az 6 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler